Vi lever i en meget digital verden, hvor vi hele tiden er online, og generelt er det fra en meget tidlig alder.

Mange børn har en mobiltelefon fra de er 7-8 år, og det er der færreste der når teenageårene før de har en smartphone. Dette er ikke en artikel, der sætter fokus på, hvornår børn bør få en telefon og hvor meget de bør bruge den. Det sætter vi fokus på senere her på siden.

Her kigger vi på, hvordan en familie nemt kan spare flere hunderede kroner, blot ved at se lidt på de behov der er i familien. Der er ingen, eller i hvert fald meget få, der betaler for deres forbrug på deres smartphones, i stedet har teleselskaberne fået os til at købe pakker, hvor man betaler for et givent antal minutter og en given mængde data. Disse pakker er sammensat ud fra kalkyler der uden tvivl er favorable for teleselskaberne, da de ellers ikke ville udbyde dem.

Det smarte ved disse pakker er, at selvom de er billige, så betaler man for mere end man bruger, hvilket gør dem til en god forretning for selskaberne, og knapt så god for os som forbrugere.

Det første I skal gøre, er at kigge på jeres familie og jeres telefonivaner, og ud fra dette kigge på jeres abonnementer. Der er mange teenagere, der bruger rigtig meget data på snapchat, Facebook, Instagram, Spotify, Netflix og lignende, og måske ikke bruger så meget tid på at tale i deres telefoner. Til disse giver de god mening at vælge abonnementer, hvor der er meget data inkluderet. Det samme gør sig gældende for voksne.

Der er efterhånden WiFi rigtig mange steder, både i vores hjem, i toget, på skolerne, å arbejdspladserne og lignende. Så der er rigtig mange, der rent faktisk meget sjældent bruger data, hvilket også er en faktor man bør have med i sin udregning. Der er ikke nogen grund til at betale for 20GB data, hvis de 19 af dem bliver brugt på WiFi netværk, hvor man ikke betaler for det.

Der er også en del teleselskaber der tilbyder familierabat, hvis man samler flere abonnementer, hvilket også hurtigt kan betyde en besparelser på hundredvis af kroner hver eneste måned. Familieabonnement ved Telia – Tjek priser og fordele.

Der er også flere selskaber, der tilbyder ekstra services i forbindelse med deres abonnementer. Eksempelvis kan man Spotify med sammen med Telia, eller HBO med sammen med Telmore. På den måde kan der også være mange penge at spare.

Et sted du skal passe på, er hvis du overvejer Tjeep. Det nye selskab lokker nemlig med billige priser, men sælger oplysninger videre til reklamer – du kan læse mere om Tjeep her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here