Sommerferien nærmer sig med hastige skridt med  e danske børnefamilier. Det betyder også, at der er en god chance for at i skal ud og rejse og forlade hus og hjem for en sund inden for den nærmeste fremtid. Inden I begiver jer afsted på ferie, er det en god idé at sørge for, at I har taget de forholdsregler, der skal til, især hvis i skal udenlands.

Vacciner

Hvis I skal til et land uden for EU, I ikke har været i før, er det altid vigtigt at tjekke, om I skal have nogle vacciner eller andet, inden I tager afsted. Der er ikke mange steder i Europa, at det er nødvendigt med vacciner, men det er alligevel en god ide at tjekke op på det, ikke mindst hvis der er små børn, der skal med.

Tjek låsen

Hvis jeres husnøgler er mere end 10 år gamle, er det en god idé at få både dem og låsen skiftet, inden I tager afsted. Sommerferien er en af højsæsonerne for indbrud, og derfor er det en god ide at sørge for at ens hus er så godt sikret som overhovedet muligt. Det ville virkelig være ærgerligt at blive ringet op af politiet, imens I er på ferie, fordi der har været indbrud i jeres hus, hvilket lynhurtigt kan ødelægge hele ferien. Tag kontakt til en låsesmed, hvis i er i tvivl om hvorvidt jeres låse er gode nok.

Desuden er det en god ide at få nogen til at tømme postkasse og eventuelt slå græsset, så det virker som om, at der er nogen hjemme.

Husk pas (og at forny det)

Dette siger sig selv, men der er hvert år mange familer, der kommer afsted uden pas eller har glemt at forny det. Det er irriterende, fordi man i værste tilfælde misser sit fly – og det koster altså mange penge, hvis der skal nye billetter til hele banden.

Udover at huske sit pas, skal man også huske at sørge for at det er gyldigt. Der er nemlig også mange der finder sig selv stående i en lufthavn med et pas, der ikke er gyldigt, da det  er udløbet. Husk at tjekke udløbsdatoen på det, og sørg for at få fornyet det i god tid. Der er mange der skal have det gjort i juli, og derfor kan der hurtigt opstå ventetider på mange dage, og hvis du opdager det dagen inden, er det for sent.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here