De fleste ønsker at leve et liv, hvor de føler sig sunde og klar på hverdagens mange udfordringer. Der har længe været stor fokus på sundhed i forhold til kost, men sundhed indebærer meget mere end bare det. Der er mange flere aspekter af dit liv som påvirker din generelle sundhed og dit mentale overskud.

Maden er selvfølgelig vigtig

Man kan selvfølgelig ikke komme uden om, at kost har en stor betydning for ens generelle sundhed. Det er ligesom benzin til en bil, hvis ikke man fylder det rigtige på bilen, så kører den ikke langt. Det er derfor også vigtigt, at man sørger for at spise en velbalanceret kost.

Det skal derfor heller ikke glemmes, når man arbejder med ens sundhed, men det gør de fleste heller ikke. Det betragtes nemlig som en af grundstene for at bedre og sundere liv.

Få gang i kroppen

Det kan efterhånden lyde kliché, når man får af vide, at man skal huske at bevæge sig. Der er dog en grund til det. Ligesom med kosten, så er motion også vigtigt. Det betyder ikke, at man skal begynde at træne sig op til maraton, men man skal forsøge at lave op til anbefalingerne, som er 30 min motion om dagen.

Den daglige motion kan være alt muligt fra en løbetur til gåture med hunden. Det vigtigste er i hvert fald, at man får gang i kroppen og bevæger sig dagligt. Man kan også lave mindre ting i løbet af dagen, som kan hjælpe dig med netop at få mere bevægelse i kroppen.

Søvn er vigtigere, end du tror

Mange glemmer hvor vigtigt søvn i virkeligheden er for din krop og sundhed. Din krop og din hjerne slapper af og bearbejder dagen, når du sover. Det er også vigtigt, at du får en god nattesøvn, så du har nok energi og overskud til den næste dag.

Søvn er ikke kun vigtigt for din krop men også for din mentale sundhed. Mangel på søvn eller dårlig søvn kan have negative konsekvenser for ens overskud, temperament og koncentrationsevne. Det kan også have flere konsekvenser for andre aspekter i dit liv og din mentale sundhed. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at få sovet nok og godt.

Der findes heldigvis en masse god viden om netop din søvn. Så få ekstra viden om seng, sovetips og søvn generelt, så du kan sove dig selv lidt sundere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here