ØKOLOGI — Familier med børn bruger flere penge på økologiske produkter, end de familier der ikke har børn. Det viser tal fra 2016, der blev offentliggjort i årets første kvartal. Og det gælder især, når børnene er helt små — her vil forældrene nemlig helst undgå de stoffer, der er potentielt skadelige.

Det er blandt andet bevist, at rester fra de sprøjtegift, der ofte bruges på frugt og grønt, kan risikere at skade børnenes hjerneudvikling. Derfor har mange familier stor fokus på at vælge økologisk, når de er ude at handle.

 

Spis økologisk under graviditet og amning

Børnefamilier vælger økologiske produkter — Foto: Unsplash.com

Det kan altså potentielt set være skadeligt at fravælge økologi. Derfor bør man også spise økologisk, når man er gravid eller ammer. Det vil mindske indtaget af rester fra pesticider, som også kan være med til at skade barnets hjerneudvikling.

Altså er det sundhed, der er i fokus, når familierne vælger økologi. Især det faktum, at der ikke er lige så stor risiko for, at fødevarerne indeholder rester fra sprøjtegiftrester, medicinrester eller tilsætningsstoffer, der kan risikere af skade barnet.

Ifølge Fødevarestyrelsens pesticiderapport, er chancerne 50% større for, at der er sprøjtegiftrester med, når køber ikke-økologisk frugt og grøntsager.

 

Familier vælger økologisk tøj til børnene

Det er dog ikke kun de økologiske fødevarer, der er populære lige for tiden. Det er ligeledes en stigende tendens, at der børnefamilier vælger økologisk, når de skal købe tøj og andre produkter til deres børn.

Faktisk er det muligt at få de fleste produkter i økologiske versioner. På Naturebaby.dk er det eksempelvis muligt at købe en økologisk drikkedunk — udover de mange andre økologiske produkter, der kan findes i sortimentet.

Det er dog ikke kun på internettet, at de boomer med økologiske varer. Selv de større varehuse har måtte bukke under for den massive efterspørgsel på økologi, og har efterhånden udvidet deres sortiment med hele afdelinger, der udelukkende sælger økologiske varer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here