Når man taler om stress, kommer man ikke uden om, at det i langt de fleste er hos voksne mennesker. Stress fylder meget i mediebilledet, da det fylder meget hos danskerne. Hvert år rammes mange tusinde af stress, hvor det for nogen bliver så slemt at det, at det kræver sygemelding og behandling.

Selvom det er noget vi generelt forbinder med voksne mennesker, så er der et stigende antal børn, der bliver ramt af det. Du kan læse mere om stress her hos denne psykolog. I korte træk så kommer stress, når forventningerne overstiger realiteten. Det kan lyde en smule abstrakt, især når det kommer til bære. Men det kan eksempelvis være at barnet oplever at de andre på samme alder, er bedre til at læse, skrive eller måske bare at cykle. Dette kan betyde, at barnet har nogle forventninger, som det ikke kan leve op til. Dette kan give en stresstilstand, der kan være skadeligt for barnet.

Det er måske ikke den samme stress, som man kender fra voksne mennesker, men det er stadig noget, man skal tage meget alvorligt og få bearbejdet. Men hvordan opdager man det så?

Hvis barnet begynder at have flere konflikter med andre børn, eller med voksne, og pludselig begynder at reagerer mere voldsomt på små ting. Kan det være et tegn på stress. Det er dog her ekstremt vigtigt at pointere, at det også kan være et symptom på alverdens andre ting, eller barnet ganske enkelt bare er i et stadie.

Det kan også være, at barnet enten begynder at isolere sig meget, eller være mere konfronterende eller opmærksomhedssøgende. Generelt er det en god ide at være opmærksom hvis barnet pludselig begynder at ændre adfærd. Især hvis det er i forbindelse med en ændring i livet. Som at begynde i skole, skifte skole eller lignende.

Generelt skal man naturligvis holde øje med sit barn, og huske på, at de har følelser ligesom os, men ofte ikke er lige så gode til at udtrykke dem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here