Det er efterår, og det betyder, at vinteren så småt nærmer sig. Det er tid til at fyre op i pejsen, hvis I har sådan én. Ellers er det tid til at skrue op for radiatorerne, og det kan godt blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man er opmærksom.

Derudover er der mange andre ting, man kan gøre for at spare på varmen her i de kolde tider. Faktisk kan syv ud af ti husejere spare store dele af varmeregningen, hvis de justerer lidt på varmen i deres hus.

Aflæs varmemåleren hver 14. dag

Hvis du vil undgå, at varmemåleren løber løbsk, så er det en god idé at tjekke til varmemåleren én gang om måneden mindst — men faktisk er det en god idé at gåøre det minimum én gang hver 14. dag. Så tager man skaden, når den er sket, og ikke først, når der dumper en ekstraregning ind ad døren på 20.000 kr.

Gardiner kan virke isolerende

Det kan være en god idé at have mørklægningsgardiner — også om vinteren. Faktisk er det ikke kun om sommeren, de har deres berettigelse, hvor solen skinner. Det kan også være praktisk at have om vinteren, hvor de virker isolerende. De fleste gardinhandlere sælger gardiner, der isolerer. Ofte er det mørklægningsgardiner.

Sluk for radiatorerne, når du lufter ud

Om efteråret og vinteren bliver der ikke luftet så meget ud i boligen, og derfor er det en god idé at lufte ud mellem fem og ti minutter hver dag. Når dette gøres, så husk at slukke for radiatoren, da de ellers risikerer at løbe løbsk, hvis de kører, imens vinduerne er åbne.

Flyt møblerne fra radiatoren

Står dine møbler tæt på radiatoren, så er det en god idé at flytte dem. I hvert fald hvis de står for tæt på. De kan nemlig risikere at blokere, så det kræver mere af radiatoren at varme rummet op — og det kan ses på varmeregningen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here