Der kan være rigtigt mange penge at spare på både vand- og varmeregningen, hvis man tænker over sit forbrug, men også hvis man skifter udstyr ud med noget nyt og mere miljø og energibesparende.
Vi vil her i artiklen komme med nogle forslag til hvad du kan gøre for at spare på vand- og varmeregningen, og samtidigt være bedre ved miljøet 

Hvad kan du gøre for at spare på vandregningen? 

Man kan faktisk gøre en del for at spare på vandregningen, men kan skifte cirkulationspumpen ud, så man får en mere miljøvenlig og lavenergi cirkulationspumpe. 
Derudover kan man skifte toilettet og håndvasken til nogle mere miljøvenlige versioner, som bruger mindre vand af gangen. 
Ellers kan man få en VVSer til at kigge på, hvor man kan spare mest henne. Pilegaard-Henriksen er en af landets førende VVSere indenfor miljø- og energibesparende VVS arbejde. Læs mere om Pilegaard-Henriksen her. 

Skift til pillefyr og spar på varmeregningen 

Hvis du har et gas- eller oliefyr, kan du spare op til 60% ved at skifte til et pillefyr, og har du el-varme, kan du spare op til 70 %. Det vil sige at når et pillefyr koster mellem 45.000 og 80.000 kr. Så vil du have sparet fyret hjem efter 2-4 år. Og derefter er det kun ren besparelse.
Så det kan sagtens betale sig at skifte til et pillefyr. 

Få solceller på taget 

En anden måde du kan tænke mere energi- og miljøvenligt, er ved at få installeret solceller på taget. Det gør at du selv producere det varmevand via solenergi, og derfor skal du ikke tænke på varmeregningen, med mindre der er mørk i en længere periode.  

Hvis du følger disse råd, vil du tydeligt kunne mærke det på vand- og varmeregningen, allerede efter kort tid. Det kan godt være at nogle af tingene kræver en mindre investering, men dem vil du hurtigt tjene hjem igen, i forhold til besparelserne.   

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here