Der er rigtig mange danske hjem, der har valgt at udstyre deres have med en trampolin. En trampolin er ikke mindst sjovt for hele familien, det er også rigtig god motion, og kan sagtens sammenlignes med at løbe en tur eller lignende. Der er altså rigtig mange gode grunde til at investere i en trampolin, selvom det ikke altid lige er noget der pynter i havelandskabet.

Udpver at det er god underholdning og sjovt, så er det også en af de ting der forårsager absolut flest ulykker i hjemmet. Hvert år er der mange tusinde børn (og voksne) der må en tur på skadestuen med en forstuvet fod, en brækket arm eller lignende.

Ulykker på trampoliner kan ske på mange måder, men en af de hyppigste er at børnene enten rammer kanten eller falder udover den og ned på jorden, hvilket hurtigt kan blive fra et par meter. Der er med andre ord rigtig rigtig god grund til at passe på, når der hoppes.

Grav trampolinen ned. 

Der er generelt to måder at sikre sig lidt mod disse uheld. Enten kan du købe en trampolin med sikkerhedsnet som disse, eller også kan du vælge at grave trampolinen ned, så den kommer på niveau med jorden og der derfor ikke er så langt ned, hvis man er lidt for ivrig.

Det er dog ikke helt uvæsentligt hvilken type jord, der er tale om. Det er nemlig ret essentielt at jorden som trampolinen står på er hård eller i hvert fald er hårdtstampet, der hvor den står. Ellers kan du risikere at den synker lidt dybere nogle steder, hvilket gør at den ikke kommer til at stå plant.

Er siderne på hullet du graver ikke helt sikre, kan det være en rigtig god ide at afstive dem lidt med jordsikringssten, som kan købes i dit lokale byggemarked.

Udover at det er mere sikkert for dine børn (og dig selv), hvis trampolinen er gravet ned, så ødelægger det heller ikke udseendet af din have så meget, som hvis der står en stor blå klods på fire ben.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here