Skal du lave grænsehandlen ved Tyskland? Så læs vores 3 gode råd først!

Som verden åbner mere og mere op efter covid-19 situation, kan vi igen begynde at overveje de små og store ture, vi har haft udskudt, mens vi har været fanget i vores huse og lejligheder.

Måske du allerede har bagt et bananbrød? Begyndt at strikke? Hentet appen “Tik Tok” eller indgået i andre Corona-relaterede aktiviteter?

Bare rolig, vi tror snart, dig og vennerne kan komme på tur igen. Hvad med en tur over grænsen til Tyskland?

Husk at tjekke op på, hvor meget du må købe

Der er regler for, hvor meget det er tilladt at tage med over grænsen, når det angår tobak og alkohol. Hvis du fx skal holde en stor fest, hvor du skal skænke vin for rigtig mange mennesker, så husk, at der er en max grænse på 90 liter for bordvin.

Der gælder en anden grænse for alkohol som øl og cider – altså det, der har en lavere alkoholprocent. Med disse varer er det tilladt at tage hele 110 liter med over grænsen. Yderligere er der en grænse for alkohol med en procent over 22 – af disse må man kun medbringe 10 liter tilbage af til Danmark.

Ved cigaretter ligger grænsen på 800 stk. Derudover er der særlige regler for cigarillos, cigarer og røgtobak.

Lej en bil

Når du og veninderne skal afsted, så skal I naturligvis have et transportmiddel. Det er ikke muligt at foretage en ordentlig grænsehandlen, hvis man skal køre med kollektiv trafik – så er indkøbet i hvert fald ikke stort nok til, at det havde være nødvendigt at indkøbe det ved grænsen.

Hvis I ikke selv har en bil eller har en gammel bil, I ikke stoler ordentligt på, så kan det være fordel at kigge efter noget billigt biludlejning.

De tre p’er: Penge, pas & papir

Vi plejer altid at tænke i de tre P’er, når vi skal nogen steder hen. Det er en nem huskeregel, man kan bruge de gange, hvor man skal ud ad døren og på tur.

Så inden I kører bilen ud ad indkørslen (eller fra udlejeren), så husk at tjekke, at I har styr på pas, penge og papir – hvor sidstnævnte kan dække over, hvad enten turen indebærer af vigtige dokumenter. I nævnte tilfælde kunne det fx være en indkøbsliste.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here