Det er vigtigt, at hundens helbred kommer i første række, når du skal vælge foder. Økologisk hundefoder er i nogle tilfælde en fornuftig løsning, men bør du udelukkende gå efter det økologiske foder?

Denne artikel omhandler økologisk hundefoder. Hvad skal du være opmærksom på? Læs med herunder — og bliv klogere på, hvornår det er en god idé at investere i økologisk hundefoder, og hvornår det ikke er.

Økologisk hundefoder

Det er vigtigt, at hundens behov og trivsel kommer i første række, når der skal vælges hundefoder. Derfor bør du ikke blindt gå efter de økologiske varianter, selvom det selvfølgelig er vigtigt, at der støttes op omkring de produktionsmæssige omkostninger, hundefoder har for miljøet.

Produktionen skal naturligvis være så skånsom for miljøet som muligt. Men generelt bør du få efter, at foderets bestanddele er fordelt, så det har den bedste effekt i forhold til hundens sundhed, trivsel, velvære og balance. Det skal altså være det centrale. Og det er ikke altid, at de økologiske varianter, er dem, der er bedst.

Noget af det økologiske foder er nemlig fyldt med ingredienser, der er direkte uhensigtsmæssige. Desværre. Det drejer sig om billigt korn og majs — og andre former for stivelse, der har et højt indeks rent glykæmisk. Det er ikke noget, der gør gavn for hunden.

Selvom det kan virke lokkende at gå efter det økologiske foder, så bør man altså sætte hunden i første række og ikke gå blindt efter det økologiske foder. På nogle punkter er det derfor tilladt at sætte sit selvbillede som forbruger med miljømæssig omtanke i baggrunden til fordel for hundens velvære. Det økologiske foder er altså ikke altid det bedste.

Generelt bør du være opmærksom på ingredienserne samt forholdet mellem disse, hvis du overvejer at købe foder, der er økologisk. Det kan du læse mere om hos EssentialFoods.dk, der sælger hundefoder med hundens velvære i fokus.

Det bedste råd er, at vide hvordan foderet skal sammensættes, og derefter købe det, der har de bedste forudsætninger for at øge hundens helbred, velvære og balance. Test nogle forskellige produkter af, og vælg den variant, der styrker din hund mest.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here