Før du kan have et sikkert hjem, hvor du kan passe ordentligt på dine børn og din samlever, er det nødvendigt, at du har sikkerhed i din økonomi. Usikkerhed og nervøsitet i økonomien er roden til mange dårlige ting – også i et parforhold. Det er derfor vigtigt, at både din partner og du er klar over, hvad det kan have af konsekvenser, hvis tingene pludselig vender på hovedet, og I mister jeres arbejde. Man har set nogle slemme eksempler i Luksusfælden på TV3 og Viaplay, hvor familier går fuldstændig i opløsning, fordi den ene part tidligere var blevet fyret og efterfølgende bruger hele familiens indkomst på at snolde, som det var tilfældet inden en fyring. Det går ikke længere, hvis man ikke har en fast månedlig indtægt.

Så hvad kan man gøre for at sikre sig selv? Jo, men kan melde sig ind i den bedste a-kasse til netop dig og din situation. Det er dog vigtigt, at du melder dig ind i god tid, så du ikke risikerer at stå i en situation, hvor du hverken får din løn eller er dagpengeberettiget. Du skal for at kunne modtage dagpenge have været medlem af den bedste a-kasse i en periode på mindst et år, hvor du samtidig opfylder de indkomst- og beskæftigelseskrav, der er. Alternativt kan du blive optaget som dimittend, hvor du har færdiggjort en uddannelse på minimum 18 måneder.

Det er ingen hemmelighed, at der findes en masse forskellige a-kasser ”på markedet”, men det er langt fra alle, som passer til din profil og din situation. Du bør derfor gøre dig selv den tjeneste at undersøge, hvad der findes, og hvordan de forskellige kan hjælpe netop dig. Det er som sagt ikke alle, der er den bedste a-kasse for netop dig. Endnu bedre vil være at ringe til de forskellige og spørge ind.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here