Du kender det sikkert. Morgenræset fra morgenstunden af, børnene skal op og igang, fodres af og afsted i daginstitution. Du sidder i bilen og er næsten fremme på jobbet, og kommer pludselig i tanke om, om du huskede at låse hoveddøren. For at være sikker, og undgå at skulle spekulere på det hele dagen, beslutter du dig for at køre hele vejen for at tjekke. Dette scenarie er nu fortid. Med de nye smarte låsesystemer til hoveddøren, har du mulighed for at tjekke om hjemmet er låst af og sikret. Læs med her for at blive introduceret til teknologien og hvordan du eventuelt får det installeret i hjemmet.

Mobiltelefonen er din ven

Muligheden med internettet er uendelig, og med begrebet med internet of things, er der næsten ingen grænser for hvilke ting i hjemmet som snart kan styres via mobiltelefonen. Lyskontakterne kan styres trådløst via appen far IHC på telefonen, gardinerne kan rulles fra trådløst og varmen kan reguleres via danfoss app til f.eks. iPhone. Mange hårde hvidevarer kan i dag også forbindes til internettet og dermed styres via mobiltelefonen. En af de seneste teknologier til hjemmet er altså den intelligente lås til hoveddøren, som via en app kan fortælle om huset er låst, og hvis ikke kan du via appen låse huset af. Den intelligente lås kan nemt installeres af en låsesmed, og tager kun få minutter. Med denne nye teknologi vil du altså undgå at skulle vende bilen om for at tjekke om huset er sikret.

Men med alle disse nye muligheder for at få boligens elementer på internettet, følger der også en del risici. Lige pludselig bliver det muligt for en ny slags kriminalitet at begå indbrud, nemlig hackere. Fremtiden kriminelle bliver i større og større stil internetkriminelle, og vi skal altså være varsom med disse nye teknologier. Udvikling er godt, men det er værd at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here