Hvis du har små børn og bil, er det uden tvivl en nødvendighed at have en autostol. Ikke nok med at det øger barnets sikkerhed, så er det også påkrævet ved lov, at børn under 15 år spændes forsvarligt fast med sikkerhedsudstyr, som passer til deres alder, højde og vægt. Hvis du i tvivl om, hvordan du vælger en autostol, der passer ideelt til dit barn, så læs med i denne artikel. Her får du nemlig rådgivning til, hvilken stol, der vil være god at investere i.

Undersøg hvilken type autostol, du kan have

Inden du begynder at kigge på designs, funktioner og lignende, er det vigtigt, at du undersøger din bil. Autostole deles nemlig op i to kategorier, som afhænger af den måde, hvorpå stolen monteres i bilen. Du skal derfor undersøge, om din bil har Isofix. Isofix findes i de fleste nyere biler, og denne type montering anbefales af FDM. Så har din bil denne mulighed, skal du gå efter en stol, der kan monteres sådanne, hvilket eksempelvis kan være en Cybex autostol. Hvis din bil ikke har Isofix, skal du gå efter en selemonteret autostol.

Vælg autostol efter alder, højde og vægt

For at dit barn kan være så sikkert som muligt i trafikken, er det nødvendigt, at autostolen passer så godt som muligt til dit barn. For at den kan dette, skal du kende dit barns alder, højde og vægt. Disse tre markører er nemlig afgørende for, hvilken type stol, du skal have, men de er også afgørende for, hvilke sikkerhedsfunktioner, stolen skal have. Inden du køber en autostol, er det desuden en god idé at høre forhandlere til råds. På den måde kan du være sikker på at finde et ideelt match til dit barn. Inden du møder forhandleren, skal du dog huske at få skrevet højden, vægten og alderen ned.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here