Det er spændende at følge med i hvad der sker. Både i verden, i Danmark, men også hvor du bor. Det hjælper dig til at blive klar over hvilke holdninger du har, ved at følge med i hvad der sker. Men hvor finder du nemmest muligt informationer dagligt? Du kan se nyheder i fjernsynet, læse afviser, men du kan også læse nyheder online på din telefon eller computer. Det er nemt og hurtigt, og du kan bruge det på flere måder.

Nyheder og skoleopgave

Det kan fx bruges i skolen. Enten hvis du skal lave en konkret opgave i skolen eller er i gang med en uddannelse.

Har du en stor viden om samfundet vil det give et større perspektiv og du vil have større mulighed for at kunne løse opgaver på forskellige måder. Har du prøvet at brainstorme ved at gå online på et nyhedssite? (se dette eksempel) og læse forskellige artikler for at få inspiration til den opgave du sidder med i skolen. Det har flere fordele:

  1. Du får læst nyhedsstof, mens du laver lektier

  2. Du får ideer til din opgave

  3. Du bliver klogere på verden og dig selv

Diskuter med dine venner

Jo mere du holder dig opdateret i nyhederne, jo mere spændene er det at tale med dine venner. Det er sjovt at opleve hvordan man kan se meget forskelligt på de ting man hører og læser, og diskussionerne kan blive højlydte hvis i går meget op i det. Det er ikke så vigtigt om i er enige. Det er mere vigtigt at du bliver klar over hvem du selv er. Det kan du gøre ved at høre hvad andre mener og selv tænke over hvilke holdninger du har. Hvis du ved en masse, er du mere spændende at tale med, og måske får du nye venner.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here