Er du en af dine mange familier, som netop har fået en forøgelse til familien? De pelsede dyr går rent ind i hjertet, men lige meget hvor meget, vi gerne vil passe på dem, kan de være noget så komplicerede, når det kommer til kost.

Der er mange forskellige varianter af hundefoder, og alle er baseret på, hvordan hundens tilstand er. Der er derfor ikke noget, som hedder, at det er ”bedst på markedet”. Det handler om, hvad din hund har brug for.

Overvej din hunds behov

Det første man gør, er at overveje hundens behov. Hvor gammel er hunden? Hvis det er en hvalp, skal den have en anden slags foder, end voksne og seniorhunde skal have.

For at vælge den bedste og sundeste hundemad, skal man også se på dens størrelse. Større hunde kan godt have problemet med leddene, så her er det essentielt at se på hundemad, som indeholder nogle gode mineraler og proteiner.

Hvis hunden har nogle sygdomme, kan meget hjælpes gennem kosten. Ligesom mennesker, har hunde også brug for det rigtige vitaminer og mineraler, og en dårligt tilpasset kost kan betyde meget for hundens velvære.

Mængden af foderet afhænger af hundens størrelse, men også aktivitetsniveauet. Har den et lavt aktivitetsniveau, skal den have mindre foder og omvendt med et højt aktivitetsniveau. Hvis man træner hunden, skal den oftest have en smule mere mad på disse dage.

Vurdér, om den nuværende kost er den bedste

For at se om den nuværende kost fungerer mest optimalt til din hund, er der nogle parametre man kan se på.

Det første og mest umiddelbare er pelsens tilstand. Hvor fedtet er den? Skinner den flot og er blød eller lugter den en smule mærkeligt. Pelsen er en ret god indikator til at vide om foderet er det bedste.

Derudover er det oplagt at se på hundens humør. Virker den frisk eller sover den hele dagen igennem? Hunde skal have en del søvn, men de har nogle timer, hvor de helst skal være ret aktive. Er de ikke det, så kan problemet ligge i kosten.

Man kan også se på om hunden i det hele taget har lyst til at spise foderet. Spiser den det med det samme eller lader den det stå? Hvis hunden har mavekneb, er det også et tegn på, at fordøjelsen ikke er helt, som det skal være.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here