Her får du et par forslag til, hvad du kan gøre, inden du skal på ferie, hvis du vil undgå, at haven visner, imens du er væk. Du får også et par tips, der gør havearbejdet lettere.

Det første, du skal gøre, er at starte med at luge ud. Det lyder måske dumt, at du skal bruge tid på at luge ukrudt, inden du tager på ferie, men ukrudt har også brug for vand, lys og næring, og det bliver bedre brugt på de planter, du rent faktisk gerne vil have i din have. Samtidig smider de hele tiden frø, så det bliver sværere og sværere at få bugt med.

Klip roser, stauder og krydderurter inden du tager afsted

Inden du drager på ferie, bør du klippe så meget ned, du kan, af roser og stauder. De holder alligevel pause på denne tid af året, fordi de forbereder sig til blomstring i sensommeren — og det kan du nyde, når du kommer hjem.

Du bør også klippe krydderurter ned, for de smager bedre, når bladene er nye — og når du klipper dem ned, begynder de at udvikle nye blade, som du kan høste, når du er tilbage.

Stil krukker samme sted

Krukker skal (så vidt, det er muligt) stilles på samme placering, så det er nemt, hvis du har fået en nabo, familiemedlem, ven eller bekendt til at komme og tage sig af vanding. Stil dem også gerne i skygge eller i hvert fald et sted, hvor de er delvist dækket, og sørg for, at der er vandkander ved siden af — og gerne i nærheden af en regnvandstønde eller vandhane, hvis du har sådan én i haven.

Har du en plads i bilen, kan du også tage de af dine planter, der kræver lidt mere omsorg, med i sommerhus eller på camping.

Sommerblomsterne skal plukkes

Har du blomster i din have, og har du fået nogen til at komme og tage sig af dem, så bed vedkommende om at få plukke dem, så de ikke når at blomstre og sprede frø, inden du kommer hjem. Så får de også en flot buket af friske sommerblomster med hjem som tak.

Kender du ikke nogen, der kan komme? Så tag eventuelt kontakt til en anlægsgardner — du finder en fra Taastrup her.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here