Elsker du er at skabe nogle rigtig hyggelige familieaftener sammen med børnene? At skabe sådanne aftener kan være den helt perfekte løsning for at man stadigvæk kan have et sammenhold i familien og komme hinanden lidt ved – selv om man hver især har nogle meget travle skemaer i hverdagen.

Skab levende lys

Der er ikke noget som skaber hygge lige så meget som levende lys gør det. At tænde et par stearinlys her der og slukke for den store elpære i loftet kan fuldstændig forandre stemningen inde i et rum. Stuen kan lige pludselig bliver meget hyggeligere, hvis man gør dette.

Hvis du har en brændeovn, kan du også altid prøve at fyre lidt op i denne. Dette er naturligvis bedst at gøre om efteråret og om vinteren, hvor det er lidt koldt udenfor. Ellers kan stuen hurtigt gå hen og blive alt for varm at opholde sig i, hvis man for eksempel forsøger at gøre det om sommeren!

Du kan eventuelt benytte træpiller til at fyre op i brændeovnen med. Det er et mere miljøvenligt alternativt end meget andet brændstof – og så kan du også lige få en snak med børnene om, hvor vigtigt det er at være bæredygtigt!

Brætspil

De gode gamle brætspil er på vej tilbage ind i hjemmene og i vores liv. De har været væk i en længere årrække, fordi den nye teknologi kom frem og vi er alle blev lidt mere fascineret af denne. Men på det seneste har der været en tilbagevending til gamle rødder, hvilket afspejler sig i for eksempel stil, indretning og i de aktiviteter vi laver med hinanden.

Du kan i dag låne forskellige brætspil på dit lokale bibliotek. Ofte har de et meget stort udvalg at vælge imellem, og i kan derfor nemt prøve nogle forskellige spil er – og undgå at de bliver for kedeligt, fordi i spiller det samme spil igen og igen.

Hvis der er et bestemt slags brætspil, som familien rigtig godt kan lide at spille sammen, så kan I også altid vælge at købe dette hjem til stuen. I kan gemme det væk inde under stuebordet og hive det frem efter behov.

Og hvis I gerne vil spille nogle spil, men har glemt at få købt eller lånt nogle brætspil hjem, så kan et kortspil eller nogle terninger også gøre det. Søg eventuelt på nettet efter nogle gode spil, som I kan spille sammen når i kan har nogle terninger eller et kortspil.

Du kan blandt andet benytte dig af et flot sofabord med opbevaring til at gemme nogle af spille væk, når I ikke bruger dem.

Sunde snacks

Det behøver ikke at være usundt at holde hyggeaften sammen med familien. Af ren vane har vi det med at smide slik, chips og lignende på bordet, fordi det skal jo ’fejres’ at vi nu endelig har tid til at hygge sammen. Men nogle friske stykker frugt, som er skåret ud i både, kan såmænd være lige så lækkert at gå og spise lidt af i løbet af aftenen.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here