Er du arbejdsløs, og synes du, at du rammer hovedet mod muren, hver gang du afleverer en jobansøgning? Det kan være svært at blive kørt i stilling til et job, hvis man ikke har været på arbejdsmarkedet i nogen tid. Her får du derfor et par effektive råd til, hvordan du placerer din ansøgning som den øverste på din kommende arbejdsgivers bord.

 

Genopfrisk din kunnen på et relevant kursus

Hvis det er noget tid siden, du sidst var i arbejde, så er det en god idé, at du får genopfrisket dine kompetencer. Det kan du gøre ved at efteruddanne dig eller tage på kursus. Falck udbyder en bred vifte af kurser, du kan tage på. Eksempelvis kurser inden for olie- og gasindustrien, som kan være relevant, hvis du arbejder inden for denne branche.

Alternativt kan du tage på andre kurser, der er relevante for din uddannelse. I mange tilfælde kan du få kompensation fra kommunen eller din a-kasse, hvis du har belæg for, at det specifikke kursus, du gerne vil på, kan styrke dig i din jobsøgning.

 

Lær at skrive en god jobansøgning

Du får ikke et job, hvis ikke du kan skrive en ordentlig jobansøgning. Det er den, der skaber førstehåndsindtrykket mellem dig og den virksomhed, du søger hos, og derfor vil det være en god idé, hvis du sætter dig ind i, hvordan en ansøgning skal skrues sammen – eller allierer dig med én, der har forstand på det.

Sæt dig ind i den virksomhed, du søger hos, og sørg for, at din ansøgning matcher det, de søger. Din ansøgning må for alt i verden ikke ligne en generisk ansøgning, der er afleveret hos en masse andre virksomheder.

 

Smør gerne tykt på, men pynt ikke på sandheden

Fokusér på, hvorfor lige netop den virksomhed, du gerne vil ansættes hos, simpelthen ikke kan undvære dig. Overbevis dem om, at du har evner, der er uundværlig. Du må gerne smøre tykt på, men undgå for alt i verden at pynte på sandheden.

Hvis din jobansøgning fænger, kommer du til en samtale, og her vil du lynhurtigt blive gennemskuet, hvis du ikke kan stå inde for det, der har stået i din jobansøgning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here