Står du for at skal have din første bilforsikring – eller overvejer du at finde en billigere bilforsikring.

 

Så prøv at bruge en bilforsikrings beregner. Her vil du med det samme kunne se prisen på lige nøjagtig den bilforsikring, der passer til dig og din bil.

 

Der findes mange forskellige bilforsikringsberegnere på nettet, og det kan være svært at forstå prisen, hvis du ikke ved, hvad der påvirker beregningen.

 

Her er nogle af de ting, som har betydning for beregning af prisen på din bilforsikring.

 

Hvor gammel er du?

Mange forsikringsselskaber vægter din alder højt i beregningen af prisen.

 

Statistisk set er der nemlig større skaderisiko, hvis du er et ungt menneske, og du kommer derfor til at betale en højere pris for din bilforsikring.

 

Hvor meget kører du

Nogle forsikringsselskaber kigger på, hvor meget du kører. Jo mere du kører, jo større er risikoen for skader. Antal kilometer om året kan derfor have en væsentlig indflydelse for prisen på din bilforsikring.

 

Selvrisiko

Selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, når du anmelder en skade til dit forsikringsselskab. Det kan være en fordel at have en lav selvrisiko, så du ikke skal betale så meget ved en skade, men til gengæld er det her, du kan holde forsikringspræmien nede. Ved en stor selvrisiko, vil din forsikringspræmie falde markant. Husk at overveje, om dit budget kan holde til at betale en høj selvrisiko, hvis du får en skade.

 

Din anciennitet

Din anciennitet fortæller noget om din erfaring som bilist og din skadesrisiko. Jo mere erfaring du har, jo mindre sandsynligt er det, at du får skade på din egen eller andres biler.

 

Elitebilist

Hvis du har kørt skadefrit i mange år, bliver du elitebilist. Som elitebilist kan du for eksempel på rabat på din bilforsikringspræmie, eller at din forsikring ikke stiger, hvis du får en skade.

 

 

Motorstørrelse

Motorstørrelsen betyder noget for beregningen af din bilforsikring.

En bil med flere hestekræfter har en højere skadesrisiko

 

Er din bil attraktiv for tyvene?

Hvis du har en bil, der ofte er udsat for tyveri, kan det have indflydelse på beregningen af din bilforsikring.

 

Hvor bor du?

Det er ikke ligegyldigt, hvor du bor, når du skal beregne prisen på din bilforsikring. Hvis du bor i en storby, er skaderisikoen højere, end hvis du bor et sted med færre mennesker og mindre trafik. Det vurderes der altså også på i bilforsikringsberegneren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here