Det er rigtig nemt at komme ind i nogle dårlige søvnvaner, hvor man ikke kommer i seng alt for sent og står op i løbet af dagen dagen efter. Det er ikke særlig sundt for kroppen, fordi man går glip af en del af dagens lys og de sundeste timer at sove i er før midnat. Kroppen sover bare tungere før midnat end efter, så det kan være en god idé at komme i seng før. Samtidig er det også virkelig essentielt, at man hver især får omkring de 8 timers søvn hver nat, for at kroppen kan fungere optimalt dagen efter. Ellers er der nogle forholdsregler, I kan tage jer, for at sikre jer den bedste søvn hver nat.

Mørklæg rummet og sov bedre

I løbet af sommeren bliver det først rigtig mørkt udenfor ved omkring 23 tiden, hvor det kan være en god løsning at sætte et mørklægningsgardin op. Mørklægningsgardiner er ikke specielt kønne, men det er heldigvis muligt at sætte det op bagved det originale gardin, som du havde hængende før. På den måde kan du skjule mørklægningsgardinet bagved det gardin, der pynter, og man vil ikke lægge mærke til det overhovedet. Gardinet vil også gavne super meget om morgenen, når det begynder at blive lyst. Det kan godt være lidt irriterende at vågne fordi solen skinner en lige ind i ansigtet. Så se at få anskaffet dig et mørklægningsgardin. De er billige, nemme at få fat i og du vil helt sikkert ikke fortryde dit køb.

Gå ikke på kompromis med sengene

Selvom det godt kan føles som om, man fyrer helt vildt mange penge af, når man køber nye senge, så skal man altså ikke gå rundt og have dårlig samvittighed over sit køb. En seng er et af de vigtigste møbler, du har i dit hus. Den er altafgørende for, hvordan dit liv udfolder sig og helt generelt, hvordan du har det hver evig eneste dag. Din krop behøver søvn, og det er din pligt at sikre dig, at den seng du har passer til din krop og dine søvnvaner. Hvis du har en lille baby og ønsker at han eller hun skal have sin egen seng og sove i fra lille, så bør du købe en tremmeseng.

Få motion i løbet af dagen og sov bedre

Din krop har naturligvis også hårdt brug for at blive bevæget dagligt. Du vil kunne mærke kæmpe forskel på dit overskud og dit energiniveau, hvis du i en periode dyrker motion og så lige pludselig helt lader være eller skærer stærkt ned på det. Hvis du ikke er super vild med at løbe, fordi det godt kan blive meget ensartet og føles kedeligt, så finde der er et hav af andre motionsløsninger, du kan benytte dig af. Du kan for eksempel melde dig ind i dit lokale fitnesscenter, eventuelt på hold, hvor du kan prøve mange forskellige sjove ting af såsom zumba eller styrketræning. Det gode ved holdene er, at der altid er en instruktør på, så du kan være sikker på, du ikke laver øvelserne forkert.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here