Det kan være, at du slet ikke har problemet, og at dine børn med store glæde og appetit kaster sig over spinat, kartofler, gulerødder, broccoli og alle de andre grøntsager. Hvis du hører til dem,  har den slags børn, så stort tillykke, det er godt gjort. Hvis du er som mange andre, så er det lidt mere hårdt arbejde, end bare lige at sige værsgo.

Derfor er grøntsager vigtige

Det er nok de færreste, der ikke er klar over, at det er meget vigtigt med en sund og varieret kost for os gennem hele livet, hvis man lige ser bort fra barnets første halve års tid, for det er ret ensidigt. Grøntsager er så vigtige for kroppen fordi de indeholder mange vitaminer og mineraler og generelt få kalorier, desuden er de med til at stabilisere blodsukkeret, hvilket både er godt for børn og voksne. De indeholder også mange kostfibre som er gode for fordøjelsen og holder maven sund. Der er med andre ord mange gode grunde til at sørge for at både du og dit barn eller børn før masser af grøntsager i det daglige. Som nævnt kan det være svært, da mange især små børn kan være svære at få til at spise grøntsager.

Her får du et par gode råd til hvordan du kan få flere grøntsager i dine børn.

Drik masser af juice

Du har nok hørt, at juice ikke er meget sundere end sodavand, så overskriften her, kan lyde lidt kontroversiel. Det er dog ikke den traditionelle frugtjuice af æble og appelsin, du skal fylde dine børn med, det er sikkert ikke så svært i forvejen alligevel. Du skal derimod lave juice af grøntsager, der er sunde, nærende og super lækre. Bruger du eksempelvis gulerødder, spinat og rødbeder, kan du få en decideret powerdrik, der både er så flot, at dine børn nok KRÆVER at smage, men som også er sød på grund af saften fra gulerødderne og rødbederne.

Hvis du køber en slowjuicer i stedet for en traditionel juice presser, kan juicen holde sig 3-4 dage i køleskabet, så du behøver ikke stå og lave den hver dag, men man lave et par gange om ugen. Perfekt til efter børnehave eller skole eller til morgenmaden.

Camoufler grøntsagerne

Hvis i er som vi danskere er flest, så kommer der rimelig ofte spaghetti med kødsovs og lasagne på aftensmadbordet. Som udgangspunkt ikke mad der indeholder specielt mange grøntsager, hvis man ser bort fra tomaterne. Her har du dog mulighed for at tilsætte et meget stor mængde grøntsager, før børnene overhovedet fatter mistanke.

Eksempelvis kan du rive gulerødder, squash eller lignende ned i kødsovsen, og det samme kan du gøre, når du laver lasagne. Der er med stor sandsynlighed ingen af dine børn, der vil brokke sig over det, og de vil nok ikke en gang lægge mærke til det.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here