Kom din angst til livs med hypnose

Angst er en form for overlevelsesmekanisme, som sætter kroppen i alarmberedskab, fordi den overbeviser sig selv om, at der er fare på færde. Det er hensigtsmæssigt, hvis det sker i forbindelse med, at vi er udsat for fare. Det er når angsten slår “falsk alarm”, vi oplever ubehag. For hvorfor føles det pludselig som om, man er ved at falde ned over en skrænt, når man sidder helt stille?

I dag er der flere eksperter, der er begyndt at kategorisere angst som en folkesygdom. Man kan overveje, om det er fordi, der er flere, som åbner op omkring deres angst, eller om det er vores samfundskultur, der er på vej i den gale retning.

Angstformer

Der er mange forskellige former for angst, og lidelsen kan opleves forskelligt mennesker imellem. Der er nogle, der lider af angst over for bestemte genstande eller situationer. Fx er der nogle, der oplever at blive angst, når de skal op til en eksamen. En kendt angstform over for “genstande” er akrofobi, hvor man er angst over for edderkopper.

Hvordan føles angst?

Et angstanfald kan som sagt opleves forskelligt fra person til person. Alligevel er der nogle helt typiske symptomer, som de fleste oplever, når angsten tager over.

Når angsten sætter kroppen i alarmberedskab, udsender nervesystemet stresshormoner ud i kroppen, hvilket øger hjerterytmen og vejrtrækningen. Mange oplever at skulle hige efter vejret eller en trykken for brystkassen.

Behandl angst med hypnose

Der er forskellige måder at behandle angst på. Nogle vælger at få medicinsk behandling, hvor de tager angstdæmpende medicin – mindre formelt kendt som “lykkepiller”. Andre kommer ud af angsten ved at tale med en terapeut eller gå til psykolog. Det er helt individuelt, hvad der er det rigtige for netop dig.

Hvis du ikke tror, at medicin eller psykologhjælp er noget for dig, så kan du prøve kræfter med hypnose mod angst. Hypnose lyder for mange som noget “mystik”, men det er langt fra, som de fleste forestiller sig det. Ved en hypnosesektion bliver man guidet gennem en oplevelse, der er styret af hypnotisøren, hvor I finder ressourcer til at få kontrol over angsten.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here