I løbet af de seneste år er robotstøvsugere blevet populære, og der kommer hele tiden nye og mere avancerede modeller på markedet. Men gør en robotstøvsuger virkelig en forskel, eller er konceptet overvurderet? Med andre ord: Kan det betale sig at investere i en robotstøvsuger til hjemmet? Bliv klogere på det spørgsmål her.

Afhænger af det enkelte hjem

Det er ikke muligt at give et overordnet og generelt svar på, om det er en fordel at købe en robotstøvsuger. Det afhænger nemlig af det enkelte hjems opbygning og indretning. I sektionerne herunder kan I få et overblik over, hvad der er værd at overveje, inden I køber en robotstøvsuger.

Forhindringer

I bør for det første overveje, hvor mange forhindringer støvsugeren kommer til at møde på sin vej. Dens sensorer opfatter nemlig forhindringerne og undgår disse, hvorfor støvsugningen bliver mindre effektiv, hvis hjemmet indeholder for eksempel mange trapper eller tæpper. Den kan ikke håndtere niveauforskellene. Ligeledes kan dens rund form gøre, at den har svært ved at komme til i skarpe hjørner og små afkroge.

Modsat er en robotstøvsuger meget effektiv i hjem med store, åbne gulvoverflader. Her kan den nemt komme til og bliver ikke forstyrret af forhindringer. Hvis værelserne ikke adskilles af lister eller karme, kan den uden problemer bevæge sig fra rum til rum. Vær dog opmærksom på, at støvsugeren muligvis skal tømmes undervejs, når den arbejder på store, beskidte overflader.

Støj

Man skal også være opmærksom på, at der følger et vist støjniveau med en robotstøvsuger. De fleste larmer mere end en almindelig støvsuger, hvilket kan være forstyrrende, hvis man befinder sig i hjemmet.
Er I derimod ikke hjemme, mens robotstøvsugeren gør sit arbejde, slipper I for støjen og kan vende hjem til et rent hjem, uden I selv har skullet bruge tid på den sure pligt. Man kan endda få robotstøvsugere, der kan sættes i gang fra smartphonen. Dermed kan I tænde for støvsugeren fra jobbet eller supermarkedet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here