Børn giver en helt ny dynamik og helt nye krav til hjemmet. Det er ikke længere tilstrækkelig eller praktisk at have et hjem udelukkende bestående af designermøbler og klinisk indretning. Børnene skal have fri plads til at udfolde sig, og hjemmet skal nu modelleres til deres ageren. Det betyder dog ikke, at du helt skal istandsætte dit hjem med nye møbler til hvert eneste rum. Der kan nøjes med at lave nogle kloge justeringer her og der, så både dig og dit barn kan leve i harmoni og symbiose sammen. Det gælder om at lave en indretning til alle scenarier med et barn – og anskaffe møbler til hele familien.

Tips til indretningsændringer

Du kan både lave helt ny justeringer af hjemmet, hvor du tilpasser dig til livet med barn, eller du kan små ændringer, der gør hjemmet bedre tilpasset til barnet. Begge typer af tips vil her blive givet:

  • Opdel stuen. Barnet bruger meget tid i stuen, hvilket kan skabe muligheden for en opdeling. Denne opdeling skal ikke afskærme barnet fra resten af stuen, men blot fokusere stedet for at lege et præcist sted – det kan f.eks. gøres via specifikke farver ved legeområdet eller en decideret ”legestation” i et hjørne af stuen.

  • Opbevaringssted for legetøjet. Hvis barnet har meget legetøj, kan det være en god idé at have et opbevaringssted, så hjemmet ikke ender med at flyde rundt i legetøj. Hvis opbevaringsstedet f.eks. er en kasse med indbydende dyr eller karakterer, er der større sandsynlighed for at barnet vil efterlade legetøjet det ønskede sted af sig selv.

  • Gør noget ud af børneværelset. Hvis du laver det perfekte børneværelse, vil barnet højst sandsynligt også tilbringe mere tid der, hvilket giver dig større fri mulighed for at indrette resten af hjemmet, som du gerne vil have det.

  • Husk: Både dig og barnet skal kunne leve optimalt sammen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here