Sådan kan samtaleterapi hjælpe dig videre

Samtaleterapi er en behandling, der består af en samtale mellem terapeut og klient, hvor samtalen bruges som psykologisk redskab. I samtaleterapi har psykoterapeuten den psykologiske ekspertise og kan være objektiv på en måde, som familie og venner sjældent kan. Som klient modtager man i samtalen med terapeuten støtte, viden og strategier, som kan hjælpe klienten videre, f.eks. ved at bearbejde, forstå og håndtere de psykologiske problemstillinger og/eller svære livssituationer.

Samtaleterapi foregår på den måde at terapeuten og klienten taler sammen om de udfordringer, som klienten møder i hverdagen. Det er klienten, der lægger ud med det, der fylder indeni til hver samtale. Hele meningen med samtaleterapi er at klienten får talt ud om sine udfordringer og negative overbevisninger, så vedkommende kan komme videre med livet – ud af den blindgyde, som vedkommende måske befinder sig i.

Samtaleterapi handler om at få talt om det, der går én på. Det gør en forskel at få talt om det, der fylder i tankerne sammen med en uddannet psykoterapeut, som har indsigt i den menneskelige psyke. En uddannet terapeut kan nemlig hjælpe på mere effektive måder end en ven/veninde eller et familiemedlem, fordi vedkommende er objektiv og helt fokuseret på det individ som klienten er. En psykoterapeut har en indsigt, som kan hjælpe dig med at transformere smerte til visdom og mening, som kan hjælpe med at læge selv de dybeste sår. Klienten får i samarbejde med terapeuten ny viden om sig selv, nye perspektiver på livet og nye redskaber, som kan hjælpe med at give overskud og gøre det muligt at komme videre fra det hul, man føler at man befinder sig i.

Samtaleterapi kan hjælpe ved en lang række udfordringer og negative overbevisninger. Der er her tale om alt fra dårligt selvværd, usikkerhed, utilstrækkelighedsfølelse og uro til symptomer på stress og depression samt konflikthåndtering. Samtaleterapi er også meget effektiv i forbindelse med eksamensangst, angst for at komme tilbage på arbejdet efter sygdom eller orlov, chok, traumer og sorg og meget mere. Samtaleterapi kan bruges ved mange forskellige problemstillinger, men det vigtigste er kemien og tilliden mellem terapeuten og klienten – uden denne vil samtaleterapien ikke være effektiv på sigt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here