Vinteren er i følge kalenderen ved at have sluppet sit tag i os, og vi går en lysere tid i møde. Selvom det ifølge kalenderen er forår, er det stadig koldt og der kan sagtens komme frostgrader. Derfor kan det også være svært at vide, hvordan man skal klæde sin baby eller lille barn, når der skal soves lur. Generelt er det en god ide med ulddragt som disse, da disse både holder på varmen og huden kan ånde i dem.

Mange forældre er i tvivl om, hvorvidt spædbørn må sove middagslur udenfor om vinteren og det tidlige forår. Det må de som udgangspunkt gerne, men der er en række faktorer, man skal være opmærksom på. Generelt siger man dog, at så længe det er plusgrader, er der ingen problemer overhovedet, da der er lunt og dejligt i vognen. Her er dog alligevel tre ting, man bør holde øje med.

Barnevognen skal være i orden

Først og fremmest skal barnet sove i en ordentlig barnevogn. Det betyder, at den skal være velisoleret og i stand til at holde vinden ude. Hvis ikke den er det, risikerer barnet at blive udsat for træk. Spædbørn er særligt sårbare over for kuldepåvirkninger og afkøles hurtigt. Derfor er det uhyre vigtigt, at de sover i en isoleret barnevogn, som er placeret i læ. Du bør jævnligt tjekke barnets kropstemperatur, så du er sikker på, at det hverken fryser eller sveder. Det gør du ved at mærke barnet i nakken eller på brystet. Hurtig afkøling kan meget vel være tegn på, at barnevognen trænger til at blive udskiftet med en tættere model.

Lad ikke syge børn sove ude

Kun sunde og raske børn skal sove ude. Børn som er født for tidligt eller lider af hyppig mellemørebetændelse, astmatisk bronkitis eller andre former for sygdomme bør ikke sove udenfor, når vejret er koldt eller tåget. De er nemlig ekstra sårbare for kulde og bør i stedet lægges til ro inde i varmen.

Særlige forhold ved lave temperaturer

Børn må som sagt gerne sove ude, selvom det er koldt. Hvis temperaturerne bliver for lave, bør du dog gøre en undtagelse. Eksperter anbefaler ikke, at børn sover udendørs, hvis temperaturen måler -10 grader eller lavere. I disse tilfælde bør du putte dit barn indendørs i stedet. Uanset om dit barn sover inden- eller udenfor bør det altid være under opsyn.

Husk desuden på, at det ikke altid er helt så varmt som det føles her i foråret. Så selvom det naturligvis ikke rammer 10 frostgrader, så er opsyn stadig alfa og omega.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here