Rigtig mange danske firmaer har i dag én eller flere hunde i hjemmet – som er en del af jeres familie. Hunde er som man også siger, menneskets bedste ven – og netop derfor skal vi også opføre os som hundens bedste ven. Dette gør vi ikke bare ved at kæle og give den den rigtige mad, men også passer på den i tilfælde af uheld osv.

Har du derfor ikke gjort brug af nogle af de nedenstående tiltag, så vil det være en god ide at få det gjort – så i kan passe på jeres hund.

Tegn en hundeforsiking

Er du selv forsikret? Det skal din hund selvfølgelig også være, hvis der skulle sket noget uventet med den. Desværre er der rigtig mange familier som glemmer at forsikre deres hund, og det kan blive meget dyrt i sidste ende – hvis der sker et uheld af en slags.

De to vigtigste forsikringer at tegne til sin hund er følgende:

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker som oftest hvis hunden gør skade på andre personer eller personers ting. Altså lidt ligesom en almindelig ansvarsforsikring til os mennesker. Den gælder desuden også, hvis din hund gør skade på andre dyr.

Sygeforsikring

Sygeforsikringen fungerer også lidt ligesom os menneskers, hvor du kan få dækket udgifter til hvis din hund skulle gå hen og blive syg. Du får altså dækket en del af dyrelægeregningen, med denne forsikring.

Det er lovpligtigt at bære hundetegn

Mange tænker ikke over det, men det er faktisk lovpligtigt at hunde bære et synligt hundetegn, fra de er 4 mdr. På dette hundetegn skal der stå ejerens navn og adresse og evt. tlf. nummer. I skal derfor ud og finde jer et hundetegn med gravering med de oplysninger, som ifølge loven er lovpligtig. Kommer du i en situation, hvor din hund bliver væk, og ikke bære hundetegn, vil du kunne få en bøde for netop dette.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here