Vi mennesker lever længere end vi nogensinde har gjort, og det er der flere grunde til: Vi lever sundere, vores arbejdsforhold er bedre og lægehjælpen er er bedre. En anden grund til at vi i dag lever længere end vores forfædre, er at vi har større viden om hvordan normale mennesker kan redde liv. Netop viden om hvordan vi normale mennesker kan redde liv, når ser er en som falder om på gaden er enorm vigtig. Men vi kan bestemt også blive bedre til at opsøge denne viden, selvom den faktisk er nemt tilgængelig over hele landet. Derfor kan det kun anbefales at tage familien i hånden og få gennemgået et førstehjælpskursus sammen.

Førstehjælp i skolen

Det er dog ikke kun ens eget og ens families ansvar, at man kommer til at gennemgå et førstehjælpskursus. Langt de fleste skoler tilbyder nemlig et førstehjælpskursus på et eller andet tidspunkt i løbet af ens skolegang. Det er dog ikke nok at man kun kommer til at gennemgå dette kursus en enkelt gang i løbet af ens skolegang, da det bestemt ikke er alle som kan huske hvad der gennemgås i dette kursus. Det bør derfor være et krav, at alle skoler tilbyder alle klasser et førstehjælpskursus hvert år.

Førstehjælp på arbejdspladsen

Men det er dog ikke kun børnene som skal tvinges afsted til førstehjælpskurser, det bør ligeledes være en pligt for forældrene, så de er klar til at kunne hjælpe deres børn eller andre, hvis der skulle ske en ulykke. Derfor bør alle arbejdspladser også afholde et førstehjælpskursus hvert år, så alle medarbejdere er opdaterede på, hvordan de skal reagere i sådan en situation.

Støtte fra familien

Det er dog familiens job at opildne samtlige familiemedlemmer til at tage førstehjælpskurset seriøst, så alle kan være klar til at kunne hjælpe hinanden, hvis der en dag skulle ske noget.  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here