Mange forældre er i dag paniske over at teknologien har taget så meget over i dagligdagen, at deres børn ikke vil udvikle sig tilstrækkeligt mentalt, da de ikke bliver udfordret ved at sidde og kigge på en skærm på deres iPad. Dette kan der måske også være noget om, indtil for få år siden, hvor teknologien begyndte at udvikle sig til også at være et læringsværktøj får de helt små.

Inden for de seneste par år, er der blevet udviklet en række værktøjer bl.a. i form af apps og lejetøj til mindre børn som faktisk kan bruges til digital læring, som de faktisk kan bruge senere hen i livet.

Det er begyndt at blive en naturlig ting, og vil kun blive større i fremtiden, at kunne programmere løsninger som kan gøre tanke til handling. Allerede i dag kræver mange jobs at man kan programmere i en større eller mindre grad. Det er derfor en nødvendighed at børn i dag allerede fra en tidlig alder, lære at programmere sig til løsninger ved hjælp af bl.a. lej og kreativitet.

En af de teknologier som er længst i udviklingen, er naturligvis legetøjsgiganten LEGO, som har lavet LEGO Educations. For at tage et eksempel, er der blevet udviklet et togbanesæt med tilhørende tog, samt en app – også kaldet for kodeekspressen. Her fungere togbaneskinnerne som kodestykker, som hver fortæller om toget skal køre, stoppe, sige lyde eller blinke.

Dit barn lære altså at sammensætte og lave kommandore ved hjælp af ganske simpel kodning og programmering af et togs handlinger. Appen fungerer som en tilføjelse, og giver ekstra muligheder for læring – heriblandt trafikregler, rejser, bygge historier og meget andet

Du skal som forældre derfor ikke være bange for teknologien, men derimod tage den til jer, og lade en del af læringen foregå herigennem. Så er i som forældre med til at udvikle jeres barns digitale færdigheder, allerede fra en tidlig alder.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here