Har dig og din familie en travl hverdag? Det oplever rigtig mange danske børnefamilier. I hverdagen skal børnenes skole og fritidsaktiviteter passes. Forældrene har fuldtidsjob der kræver deres fulde energi. Og derudover skal den øvrige familie også prioriteres ved at tage til børnefødselsdage, påskefrokost o. lign. Ligeledes skal indkøb og vasketøjer også klares. Derfor oplever mange familier også, at de ikke har den ønskede tid til nærvær i den nære familie. Det kan dig og din familie heldigvis gøre noget ved. Herunder får du gode råd til, hvordan du og din familie kan genfinde nærværet og tiden til hinanden i hverdagen.

Prioriter familietiden i hverdagen

I en travl hverdag med mange gøremål er det vigtigt, at I alle prioriterer familietiden. Lav nogle klare, faste regler for hele familien, som skal overholdes. Et eksempel på en regel kunne være, at I alle skal spise morgenmad og aftensmad sammen – uden mobilerne i nærheden. På den måde får I mulighed for at se hinanden i øjnene og tale sammen om dagens forløb. Afsæt tid i kalenderen til at I alle har tid om morgenen til at spise morgenmad sammen. Det vil helt sikkert give jer alle en god start på dagen.

Tag på en velfortjent ferie sammen

Nogle gange kan det være utroligt gavnligt at rejse væk fra hverdagens trummerum. Aftal at I skal ud at rejse sammen alle i familien. Beslut jer for en skøn destination, hvor der er noget for enhver smag. Om I er til en aktiv ferie, en uge i Thailand, eller en forlænget weekend i London er underordnet, så længe I er sammen som familie. Det er sundt for kroppen og hjernen at komme væk fra hverdagen. Når I rejser væk på ferie sammen, har ingen af jer de daglige gøremål. Det giver jer god tid til kvalitetstid sammen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here