Står I og skal have en udvekslingsstuderende boende, men I ved ikke, hvordan I skal forberede selve opholdet for den studerende. Vi vil gerne give jer nogle gode råd med på vejen, så i føler jer klædt på til besøget.

Tag imod med åbne arme

Når I skal tage imod den besøgende, så husk at gøre det med åbne arme. Den studerende er måske nervøs, og befinder sig i et fremmede land. Her er det vigtigt, at I fra start får personen til at føle sig hjemme. I anledningen af velkomsten kan I eventuelt købe en gave, som fortæller lidt om landet eller byen, som I bor i.

Introducere den studerende for sprogundervisning

Kommunikationen med den studerende er altafgørende for at få ham eller hende til at føle sig hjemme, og her kan sprogundervisning være nøglen. At lære dansk er svært, og kan være en lang proces. Lær dansk på den rigtige måde og introducere den studerende for sprogundervisning tidligt i forløbet. Det kan også hjælpe personen med at få skabt venskaber hurtigt i forløbet.

Sæt reglerne op fra start

Har I specifikke regler, om hvornår man seneste skal være hjemme, eller hvem der tager af bordet efter aftensmaden. Fortæl den studerende hvilke regler I har i jeres hjem, og hvor vigtigt det er, at han eller hende overholder dem. Det kan gøre opholdet nemmere for både jer og den studerende, så I ikke føler, at I skal være efter den studerende hele tiden.

Rundvisning i jeres by

Vis den studerende rundt i jeres by så han eller hende oplever byen, og får kendskab til byens historie. I kan også gøre den studerende opmærksom på lokaleforeninger, hvis personen f.eks. er interesseret i sport eller andre aktiviteter, som byen kan tilbyde. Det er kun fantasien, som sætter grænserne. Bare husk at være med i hele processen så den studerende, ikke føler sig alene i et fremmede land.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here