Den gode mundhygiejne er et sjældent taleemne, og man kan godt have en smule berøringsangst for emnet. Hvis du er en fast lytter af Monopolet på P3, så vil du vide hvor ofte dilemmaer om dårlig mundhygiejne går igen og igen. Fordi kan man være bekendt at påtale det til ens kollega eller bedste ven, at de lugter ud af munden?

Den gode mundhygiejne er vigtig for hele familien. Både de små og de voksne. Du samtaler med mange mennesker i løbet af dagen, og din mundhygiejne er med til at danne et billede af dig som person.

Husk de fire T´er
Uanset om du døjer med dårlig mundhygiejne eller ej. Så er der nogle ting som er væsentlige at huske – du kan huske dem på de fire T´er.

  • Tandbørste. Børst tænder både morgen og aften. På denne måde fjerner du bakterierne, som kan komme til at lugte.

  • Tandpasta. Husk den rigtige tandpasta – der er måske nogle som fungerer bedre end andre for dig. Derudover skal du altid huske at vælge en med fluor, som forebygger udviklingen af huller.

  • Tandtråd. Tandtråd går ind og fjerner de bakterier mellem tænderne hvor tandbørsten have svært ved at nå.

  • Tyggegummi. V6 tyggegummi er perfekt at have med i bilen eller tasken. Det giver en god og frisk smag i munden. Med v6 tyggegummi på dig er du nærmest altid garanteret en god ånde.

Hov… vi har glemt det femte og sidste T

Og så er der naturligvis også det sidste T, som vi ej må forglemme. Dette er selvfølgelig tandlægen. Husk ofte at gå til tandlæge for at blive tjekket for huller og andre tandproblemer. Tandlægen har de unge ofte en tendens til at glemme – især efter de er stoppet hos skoletandlægen og selv skal punge ud. Tandlægen kan være en dyr fornøjelse, men er samtidig også en nødvendighed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here