Overskriften skal naturligvis ikke forstås bogstaveligt, for der er nok ikke nogen (eller i hvert fald meget meget få), der glemmer deres børn, når de skal flytte. Men i hele den proces der er omkring en flytning, lige fra at finde det hjem man skal flytte ind i, til hvor det skal være, og selve flytningen er det ikke alle der husker på, hvor stor en omvæltning det kan være i et barns eller børns liv.

Tag børnene med på råd

Der kan være mange grunde til at flytte, og det er langt fra altid at børnene har den store grund i dette. Det kan være alt fra skiftende arbejdsplads til ændrede familiekonstruktioner eller at der blot skal noget nyt til. Børn kan have mange realistiske såvel som urealistiske ønsker til jeres kommende hjem. Som forældre er jeres rolle ikke nødvendigvis at opfylde disse ønsker, men det er vigtigt i lytter til dem.

Det er langt lettere for jer at forstå hvorfor i flytter, end det kan være for små børn, og derfor er det vigtigt at man forklarer dem om grundene, og at de er med til at kigge på huse, og ude og se dem, så de ikke pludselig skal flytte et sted hen, der vil være helt fremmed for dem.

Flyt i jeres eget tempo

I stedet for at hyre et flyttefirma, der flytter alle jeres ting på en dag, så lej en container som alle jeres ting kan være i. På den måde kan i klare flytningen i helt jeres eget tempo, da alle tingene kan stå i den indtil i er klar til at flytte det ind. Blandt dem der tilbyder denne form for flytteservice er Boxit.

Det kan være meget kaotisk at rykke hele ens tilværelse op på en enkelt dag og få flyttet alting, og med flyttemænd får man dette. Det er naturligvis positivt at det er effektivt, men hvis man har små børn, kan det være en rigtig god ide at tage det lidt roligt, og ikke fra den ene dag til anden være i en ny tilværelse.

Sig farvel til det gamle hus

Børn har et andet tilhørsforhold til et hus, og derfor kan det være sundt at være et stykke tid om at flytte ud, så de får tid til at sige farvel til det. Alternativt kan det være en god ide at besøge det (bare udefra) over en periode, så børnene kan se at huset stadig står og ikke  bare er væk.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here