Vi kender det godt fra vores eget eller en af vores bekendtes hjem, gulve er ikke altid så pæne, når de er blevet slidt på igennem flere år. Når først ens gulv er gammelt og slidt, så er det som om, at resten af rummet følger med. Med et gulv som man ikke har holdt ved lige der begynder at se grimt ud, har vi ejere nogen gange måske en tendens til give op og lade resten af rummet forfalde. Men med et nyt lækkert plankegulv, er det din chance for at starte forfra og bygge et lækkert hjem op fra gulvet af.

Fordele og ulemper

Med et plankegulv som består af massivt træ, har man et gulv som hele vejen igennem består af massivt træ, hvilket gør, at det kan holde til utroligt meget. Man kan ikke undgå, at gulve bliver slidte med tiden, men trægulve i massivt træ kan holde til at blive slebet til mange gange. Når man vælger plankegulve i massivt træ, så vælger man også et stykke organisk materiale som skrumper og vokser, når temperaturen og luftfugtigheden ændrer sig, hvilket kan skabe revner i gulvet.

Næsten frit valg af træsorter 

Når man vælger et stykke træ til sit gulv, har man næsten frit valg på alle hylder, derfor kan man vælge helt efter ens egen smag. Det anbefales dog, at man vælger ud fra de hårdeste træsorter som fx eg og ask, da disse træsorter vil holde bedst.

Husk at holde det ved lige

Men uanset hvilket gulv i verden som man vælger, så skal man holde det ved lige, ellers vil det med tiden komme til at se slidt og grimt ud. Vedligeholdelse forgår ved nedslibning af gulvet, så man kommer af med ridser og buler. Derefter skal gulvet selvfølgelig behandles med noget bestemt overfladebehandling. Denne vedligeholdelse kan godt være et stort arbejde, hvis man vil gøre det selv, det kan derfor nogen gange godt betale sig at hyre en professionel.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here