Dette indlæg er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Der er mange ting, du skal have styr på, når der skal flyttes. Om det er fra hus til lejlighed eller omvendt, så er der et utal af ting at holde styr på. Men gør det simpelt, og lav en huskeliste til flytning. Her kommer en huskeliste, som du kan blive inspireret af, og som kan ses som et supplement til din måske allerede eksisterende liste.

1.      Hvem hjælper?

Man kan sjældent klare en flytning selv, og det er da også hyggeligere at have vennerne til at hjælpe. Hvis de altså gider. Måske er det bedre med nogle stærke typer fra et flyttefirma. Uanset hvad skal du finde ud af, hvem der hjælper.

Derudover, når man får hjælp til flytning, om det er privat eller professionelt, kræver det, at du lægger nogle penge. Hvis det er dine venner, kan en øl, pizza og snacks undervejs gøre det. Men er det et professionelt firma, kræver det, at du betaler penge for det. Derudover skal firmaet bestilles i god tid.

2.      Pak tingene fornuftigt

Men dine hjælpere skal jo primært løbe op og ned ad trapper eller ind og ud af huset. Derfor skal du selv have pakket dine ting, og det er nemmere sagt end gjort.

Sørg for at pakke i værelser/rum. Hvad skal være i køkkenet? Hvad skal være i soveværelset? Det er forskellige rum og forskellige ting, du har i rummene. For at få din flytning til at glide, så er det en god idé ligeledes at skrive på kasserne, hvilke rum der er pakket ned i de enkelte kasser. På den måde skal du ikke dirigere dine hjælpere hele dagen, og processen bliver sjovere og hyggeligere, ikke blot for dig, men også dine hjælpere.

Men pak ikke alle tingene ned, så det lige passer med rummene. Det kan være rart at have tallerkener, glas og bestik klar allerede på førstedagen, ligesom din tandbørste og et par rene underbukser er en god idé. Disse ting kan pakkes i én kasse for sig, så de er klar. Er du på pizza og øl-modellen? Så er det en god idé med en pizzaskærer og en oplukker.

3.      Det praktiske

Det kan være en rigtig god idé at snakke med udlejer eller sælger, inden du kommer med alle dine pakkenelliker. Det er en god idé for at danne sig et overblik. Ved lejeboliger er der for eksempel b- ordning og a- ordning, som bestemmer, hvorvidt lejligheden er rengjort og klar til indflytning, og hvis ansvar det er. Det er både, når du flytter fra og til en lejlighed.

Anderledes er det med huset, og måske vil du gerne have malet hele stuen, inden du flytter ind. Dette kræver også, at du får snakket med din udlejer og får styr på det praktiske, inden du står med flyttebilen.

Disse tre ting kan du bruge, når du står overfor en flytning. Det er både til den unge, som flytter i lejlighed, men også for den nybagte familie, der skal flytte i hus. Ligegyldigt hvad giver det et overblik og en nem huskeliste til din flytning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here