Dette er ikke en artikel som skal skræmme dig ud af hus og hjem, men der skal dog gøres opmærksom på dette problem – da det kan være skadeligt for jer at bo i.

Rigtig mange boliger som enten er bygget, renoveret eller tilbygget mellem 1950 – 1977 er formentlig blevet bygget op af byggematerialer, som indeholder stoffet PCB. Dette er et stof som blandt andet er blevet anvendt i materialer som fugeprodukter eller termoruder. Man brugte blandt andet stoffet, for dens gode egenskaber som blødgørings- og isoleringsmateriale.

Hvordan skader PCB?

Som sagt så er PCB et stof som er anvendt i mange byggematerialer i perioden 1950 – 1977, og som man nu har fundet ud af, bevæger sig ud i hjemmets rum – og kan skade vores kroppe. PCB er et stof som er fedtopløseligt, og ophobes derfor i kroppen fedtvæv – både på mennesker, planter og dyr. Stoffet kan i værste fald, være skadeligt over længere tid effekt, hvor immunforsvaret, forplantning m.m. kan blive ringere.

Hvordan kan vi mindske eller fjerne PCB?

Allerførst skal du finde ud af, hvornår og om den bygning du ejer, er opført eller renoveret i den nævnte periode. Er den ikke, er du ikke i risikogruppen, og bør ikke gøre yderligere. Er din bygning fra denne periode, bør du af en fagmand, få mål koncentrationen af PCB-indholdet i bygningen – så du kan sikre dig at du ikke udsætter brugerne for PCB-udledning.

Hvis koncentrationen er for høj, skal du kraftigt overveje at få påsat noget PCB-forsegling, som kan mindske koncentrationen af PCB-udledningen. Virksomheden Sealing Group er udvikler at produktet Pro Seal – PCB-forsegling, og har dokumenteret effekt på netop dette produkt. Denne virksomhed kan sætte dig i forbindelse med én af deres licenshavere, som er erfarende fagmænd inden for forsegling af PCB.

Når først I har fået denne forsegling på væggene i hjemmet, vil i begynde at kunne se en positiv effekt på tallene – når der bliver taget en ny test af PCB-koncentrationen.

Tøv ikke med at få kontakt Sealing Group, hvis du mistænker at der kan være noget PCB udledning, så skal de nok sætte en fagmand på sagen med det samme, og få taget et kig hos jer. Læs mere om PCB og produktet – Pro Seal på Sealing Groups hjemmeside – https://sealinggroup.com/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here