Det behøver ikke at være sådan, at du skal forlade hjemmet i en længere periode hvis du ønsker at komme i misbrugsbehandling. Faktisk er det sådan, at langt de fleste tilbud der findes på lige præcis dette område foregår ambulant. Det ses at det i langt større grad har en større positiv effekt, hvis den professionelle behandling foregår samme tid med at der er mulighed for at opretholde familieliv og arbejdsliv. Hvis det også er hvad der gør sig gældende for dig, altså at du har brug for professionel misbrugsbehandling, men gerne vil være hjemme på samme tid, så er ambulant misbrugsbehandling måske lige præcis det der skal til for at du kan blive hjulpet videre til en hverdag uden nogle former for misbrug.

Misbrugsbehandling er også til at for at hjælpe dine pårørende

Det er ikke kun dig der er påvirket af et misbrug, det er din familie og pårørende i den grad også. Det kan være noget af en opgave rent mentalt og måske endda også nogle gange fysisk, at stå på sidelinjen til en person der har et misbrug. Derfor tilbydes der ved misbrugsbehandling mange gange også behandling og terapi til de pårørende. Det kan eventuelt være i form af familiesamtaler, eller blot samtaler med professionelle, der sidder klar til at lytte til de problemer der er i familien og eventuelt kunne finde frem til lige præcis det tilbud der vil være gavnligt i hvert enkelt specifikke situation.

Misbrugsbehandling skal gerne være tilpasset til dig

Alle sager er forskellige, alle personer er forskellige og derfor er alle former for misbrug også forskellige på sin vis. Når det aldrig helt er det samme der er årsagen til at du eller en du kender står med et problem med misbrug, så er det heller aldrig altid sikkert, at det er den samme behandling der virker for alle. Når der gives den rette hjælp til misbrugsbehandling, så vil der mange gange være tale om et specifikt tilpasset forløb, der eventuelt er indenfor nogle opstillede rammer, men hvor det hen ad vejen giver mest mening for den enkelte. På denne måde er der en større chance for, at en misbruger vil kunne komme ud med et positivt resultat på den anden ende og med et liv fri for afhængighed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here