I de seneste år er mange danske familier begyndt at praktisere ”babywearing”, som er det moderne udtryk for at bære sit barn på ryggen, maven eller skuldrene. Babywearing har traditionelt været den eneste måde at transportere børn på, men i de seneste 50-100 år har barnevognen overtaget den opgave.

Slip for barnevognen

I dag synes mange, at det både er nemmere for mor og bedre for barnet at blive båret i en slynge eller vikle end at ligge i en barnevogn. På den måde har man hele tiden styr på baby, samtidig med at man kan bevæge sig frit og bruge begge hænder. Det er for eksempel helt ideelt, når I er ude at handle eller går tur i byen, hvor det kan være upraktisk at skulle manøvrere med en barnevogn. Nogle oplever også, at amningen går bedre, når barnet er tæt på kroppen og kan udtrykke sit behov direkte til mor i stedet for at græde.

Vælg den rigtige metode

Det kan virke meget skræmmende at skulle bære sit barn rundt, men vi her på redaktionen kan kun anbefale at give det et forsøg. Hvis du er nybegynder, kan en ringslynge være en rigtig god idé at starte med, fordi du ikke skal binde den, hver gang baby skal op. Du tråder den første gang, og så skal du bare spænde den til, når den skal bruges. Derfor er en ringslynge ideel i hverdagen, hvor det er praktisk, at barnet hurtigt kan komme ind og ud af slyngen. Du kan bruge slyngen fra barnet er spæd, til du synes, det bliver for tungt.

Du kan blandt andet finde ringslynger her.

Hvis du er rutineret, eller vil kunne bære barnet i lang tid ad gangen, bør du overveje en fast- eller strækvikle. Viklerne skal bindes på, så de er lidt mere komplicerede i starten. Til gengæld fordeler de vægten godt, så de er gode til lidt større børn.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here