Uanset om du bor alene eller med din familie i en lejlighed eller hus, vil du formentlig se en stor tavle, hvis du går ud i elskabet. Det er din eltavle, men langt fra alle ved, hvad der foregår i denne tavle. De fleste har måske kun stiftet bekendtskab med dette, når strømmen af en eller anden årsag går i ejendommen. Dette skyldes ofte grundet diverse sikringer, der er gået. Hvis du eksempelvis har tændt for vaskemaskine, opvaskemaskine, ovn og tørretumbler på samme tid, vil der formentlig ske en ”overophedning” på elnetværket, og du risikerer, at der ryger et par sikringer. Disse er heldigvis meget nemme at skifte, og de kan købes i stort set alle supermarkeder.

Et tip herfra skal dog lyde. I stedet for at tage fat i den eller de sikringer, der er gået med det samme, bør du lige lade den eller dem sidde et par minutter, så de kan køle af. Ellers risikerer du nemlig at brænde nallerne i den grad, da sikringerne i din eltavle er ekstremt varme, når de ryger.
Bor du i en lejet lejlighed vil du opdage, at du skal aflæse din brugte strøm, når året er ved at være omme. Din elleverandør skal gerne vide, hvad du har brugt i strøm det forgangne år, så du hverken betaler for meget eller betaler for lidt i strøm.

Når du engang kommer i hus eller lignende, er det dig selv, der står for at kontrollere din eltavle. Det er ligeledes dig selv, der skal have styr på, hvis den på et tidspunkt skal skiftes, eller der er dele i tavlen, som ikke længere fungerer, som de skal.
Er du i tvivl om noget, kan du altid ringe til en autoriseret elektriker, som kan tjekke disse ting for dig, om som samtidig kan sikre, at alle dine installationer er i orden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here