Er det en god idé at lade sit barn betale for at bo hjemme? Her får du et par gode råd, som du kan bruge som inspiration til, hvordan du skal forholde dig i sådan en situation.

Som udgangspunkt kan det være en god idé at lade dit barn betale noget for at bo hjemme. Også selvom I ikke har brug for pengene. Det lærer nemlig barnet at blive en smule økonomisk bevidst, inden han eller hun river teltpløkkerne op og flytter hjemmefra. Samtidig kan det være med til at sikre, at den unge ikke bliver chokeret over de udgifter, der uundgåeligt følger i kølvandet på at få sin første lejlighed.

Derfor er det altså sund fornuft at lade børnene betale for at bo hjemme, når de er fyldt 18 år. I en tidligere alder får børnene eksempelvis lommepenge, som ligeledes lærer dem om økonomi; at ting koster penge.

En dårlig økonomi kan tvinge de unge til at betale for husleje

Familier, der ikke har en god økonomi, kan være nødsaget til at kræve en form for husleje. Alternativet er jo, at de flytter og kommer til at betale alle udgifter selv — og det kan altså gå hen og blive en større udgift, end man umiddelbart skulle tro.

Samtidig skal der skiftes tandlæge, hvis barnet flytter til København eller længere væk, end der hvor forældrene bor. En undersøgelse fra 2010 viser, at omkring hver tredje mellem 18-29 år betaler for at bo hjemme. Tre ud af fire synes desuden — ifølge undersøgelsen — at det er helt okay, at de unge betaler for husleje.

Brug eventuelt huslejen til at spare op

Et alternativ til huslejen kan være, at de penge, der bliver betalt til husleje, bliver gemt i en opsparing, som de unge kan få, når de flytter hjemmefra. Det lærer dem stadig om økonomi, men den unge mister ikke nogen penge på det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here