Alt have en syg person i familien kan være hårdt for hele familien, og nogen gange tager det næsten hårdere på familien, end det gør på den enkelte person. Mange af disse usete sygdomme bliver dog aldrig italesat, og det er en stor fejl. Det er vigtigt at få snakke om disse sygdomme, da det kan tage hårdt på hele familien.

Hvad er en uset sygdom

Man plejer at betegne de usete sygdomme, som en sygdom, hvor man ikke kan se på personen, at han eller hende er syg. En usete sygdom kan f.eks. være skizofreni, hvor man ikke kan se på personen, at han eller hende er syg. Der er kommet et større fokus på usete sygdomme inden for de seneste par år, da det er vigtigt at få belyst. Det er specielt hårdt for familien, som nogen gange kan føle sig alene og låst i systemet, hvis de ikke får den rigtige hjælp.

Større fokus på området

Selvom der er kommet et større fokus på området, mangler flere familier stadig hjælp. Det kan være et hårdt psykisk pres for mange familier, hvis står de alene med problemet. Der bliver derfor gjort et større arbejde for at få mere hjælp til familier, som står i sådanne situationer. Mange familier tilbyder alt den hjælp, de overhoved kan. Men i de fleste tilfælde kræver det professionelt hjælp, så personen også får den hjælp, han eller hun har brug for.

Der er kommet flere tilbud

Inden for de seneste par år er der kommet flere bosteder, som tilbyder specielle ophold til psykiske syge. Disse bosteder skræddersyer specifikke ophold til psykiske syge, så de også kan få positive oplevelser i deres hverdag. Det kan være meget vigtigt, for psykisk syge, at de kommer fra fra deres dagligdag, og oplever noget anderledes, hvor der stadig er fokus på deres personlighed. Det kan også være med til at aflaste familien på mange måder.   

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here