Det er ofte noget af et puslespil at få en hel families økonomi til at gå op, og som så mange mennesker før dem er de danske familier gode til at bruge penge, de ikke har. Så for mange familier giver det god mening at give privatøkonomien et lyn-tjek.

Et skarpt budget er vejen frem

Den største faldlem i forhold til økonomisk plus i familieøkonomien er, at man mangler overblikket i hverdagen og pludselig rammes af uforudsete udgifter, som vælter hverdagen og fører til dyre lån i banken. Et skarpt budget, som familien aktivt arbejder for at overholde, er redningen i forhold til sådanne situationer, og et budget med luft i, er ofte det sikreste valg.

Sæt jer mål – og lev derefter

Ikke ofte kan familier drives som virksomheder, men der er enkelte tilfælde, hvor det giver mening at se på erhvervslivets dyder og værktøjer. Derfor giver det også mening at starte familiens såkaldte “regnskabsår” med at se på, hvad der ligger af målsætninger og drømme indenfor både en kort og en lang periode. Skal der investeres i en ny bil, eller er målet for året at rejse meget mere. Nogle mennesker har ikke kun økonomisk mål men også livsmål. Nogle mennesker arbejder med at fokusere på et mere simpelt liv, andre ønsker at investere i et bedre hjem. Men det kan også være, at pengene skal bruges på at få flere penge.

Invester det familien har til overs

Mange investerer deres penge i ferier eller måske et sommerhus, og det er alle sammen gode ting for en familie. Men ser man livet i et større perspektiv, kan det godt betale sig at investere i et langt liv. Aktiemarkedet kan være både forvirrende og volatilt, og mange lykkejægere har tabt formuer her. Men med en uvildig investeringsrådgiver kunne det give mening at investere jeres penge i mere sikre emner såsom ETF’er, som er en nem, billig og sikker måde at investere på.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here