Her i de kolde og mørke tider, er det nødvendigt, at der er den rigtige belysning i hjemmet. Få tips til, hvordan du skruer op for stemningen med det rette lys, her.

Det er koldt og mørkt udenfor, så vores hjem fungerer henover vinteren som små oaser, hvor vi kan få varmen, samtidig med at vi kan hygge os med det, vi elsker mest. Den rigtige stemning i dit hjem bestemmes i høj grad af, hvilke lyskilder du har, og hvordan de lyser.

Brug flere forskellige lyskilder

Der findes masser af forskellige lyskilder med forskellige funktioner, og hemmeligheden bag den hyggelige belysning er mange små lyskilder, der hver især lyser på sin egn måde.

Vælger du eksempelvis en masse lyskilder, der lyser nedad med blødt lys, vil du få en rolig og afslappende atmosfære, der skaber varme. Omvendt vil en lysekrone eksempelvis gøre rummet mere køligt, fordi lyset herfra vil reflektere på de hvide vægge.

Du finder et store udvalg af lyskilder her.

Lys op i krogene

Det er vigtigt, at du husker hjørnerne. Her har du virkelig mulighed for at skabe stemning. Brug både små og store lyskilder til at lyse krogene i dit hjem op, så det bliver mere indbydende – og samtidig giver det rummet en slags hulestemning.

Levende lys skaber varme og nærvær

Du må endelig ikke glemme levende lys. Stearinlys giver ro, varme og nærvær. De fås i et utal af varianter, og hvis du vælger farvede lys i stedet for de klassiske, hvide lys, kan du virkelig skrue op for hyggen i vinterkulden.

Vælg først og fremmest lyskilde efter funktion.
Vælg først og fremmest lyskilde efter funktion.

Køb først og fremmest lamper efter funktion

Før du investerer i nye lamper, bør du tænke over, hvilken funktion de skal have. En læselampe skal eksempelvis kunne drejes, så lyskeglen rammer det, du skal læse. Den må også kunne give hyggebelysning i en lænestol eller i en sofa, men det er ikke det, der er den primære funktion.

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here