De lyse pastellers tid er ved at være udløbet. Det betyder også, at det er ved at være tid til at lægge den nordiske indretningsstil på hylden – dén, der ellers har været kendt for at sætte de lyse og letteste farver op på en piedestal.

I 2018 bliver der skruet op for det mørke farvebarometer. Det er nemlig de dunkle farver, der bliver den dominerene og altoverskyggende farvepalet, omend den bliver mere enkel og eksklusiv, end det ellers har været tilfældet.

Indretningen bliver eksklusiv

Overordnet set bliver den måde, vi indretter os på, mere eksklusiv, end det har været set førhen. Der kommer en mere dekadent nuance på banen, og vi vil komme til at opleve flere mørke farvesammensætninger. Vi er ude af den finansielle krise, og det betyder, at vi nu har flere penge mellem hænderne, men også at vi tør at skilte mere med det, når vi har penge.

sovevaerelse
Et eksempel på hvordan vi kommer til at indrette os. Her ses sengetøj fra Ottonia.com.

Fuld knald på hyggen

I Danmark er vi vilde med fænomenet ‘hygge’, og heri kan begrundelsen for, at vi kommer til at indrette os mere dunkelt – fordi det lægger op til, at vi tænder for stearinlysene og hyggebelysningen.

Der bliver altså lagt en dæmper for de kliniske, hvide farver, som ellers har været dominerende i de nordiske hjem den seneste årrække – og som da også har vækket genklang i udlandet, og særligt de udenlandske medier har skrevet om de danske og nordiske indretningsstil og mange forskellige henseender.

Flere planter ind i hjemmene

Vi kommer til at få flere planter ind i vores hjem det næste stykke tid. Ikke nok med, at de giver en skøn atmosfære, så er de også med til at løfte de tungere, mørke farvesammensætninger, der kommer til at præge de danske hjem.

De grønne planter har oplevet en opblomstring i vores hjem de seneste par sæsoner, og denne udvikling vil fortsætte. Dog vil naturfarverne også brede sig til andre dele af boligen – den grønne farve bliver et stort hit, der kommer til at være på væggene, på billeder, tekstiler og alle andre steder. Det samme med andre organiske farver.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here