Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At det ikke er sundt at inhalere dampen fra e-cigaretter, er efterhånden slået fast. Hvad det ikke er alle, der ved, er dog, at dem, der befinder sig i nærheden af personer, der damper, ligeledes bliver udsat for en risiko. Det viser en undersøgelse foretaget af det norske Folkeinstituttet.

Du bør altså ikke dampe i nærheden af andre personer, der ikke selv ryger eller damper – og navnligt dine børn, der er mere udsatte end andre, hvis du damper i nærheden af dem. De risikerer at få varige mén. Risikoen for at få skader er dermed den samme, som hvis du er passiv ryger.

Rapporten viser dog, at det er mindre skadeligt, hvis du damper på e-cigaretter end almindelige cigaretter. Det er dermed sådan, at det er et godt alternativ til almindelige cigaretter. Den risiko for kræft, du udsættes for som almindelig ryger, nedsættes betydeligt. Dog er det vigtigt at huske på, at e-cigaretten ikke er et sundt alternativ, men blot et sundere alternativ til de almindelige cigaretter.

Hvad så med den e-væske, der ikke indeholder nikotin?

Det er fristende at tro, at e-væske, der ikke indeholder nikotin, er uskadeligt. Det er det imidlertid ikke. Det er hverken uskadeligt for personen, der ryger, eller omgivelserne – og dermed også dine børn.

Amerikanske forskere har netop fastslået i en undersøgelse, at damp fra e-cigaretter har en skadelig effekt på lungerne, selvom de ikke indeholder nikotin. I undersøgelsen udsatte forskere celler fra mus og mennesker for dampen fra e-cigaretter, hvorefter de kunne slå fast, at det havde en negativ effekt.

Nikotinen har været under for mistanke for den skadelige effekt

Det har indtil nu været nikotinen, der blev beskyldt for at være årsag til den skadelige effekt. Sådan er det dog ikke, for den e-væske, der ikke indeholder nikotin, er ligeledes skadelige. Hvis ikke du er skræmt væk – husk på, at e-cigaretter trods alt er et sundere alternativ – så kan du finde både e-væske og e-cigaretter her.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/familieportalen.net/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR