Har I nogensinde overvejet at blive plejefamilie og åbne jeres hjem for et svigtet barn? Som plejefamilie kan I gøre en kæmpe forskel og hjælpe et barn eller ungt menneske med at få en frisk start.

2000 tvangsfjernelser på årsbasis

I danmark bliver cirka 2000 børn hvert år tvangsfjernet fra hjemmet og anbragt andetsteds. Tvangsfjernelse sker, når myndighederne vurderer, at det er skadeligt for barnet at opholde sig i hjemmet, for eksempel hvis en eller begge forældre drikker meget eller er voldelige. Gennem processen har både forældre og barn ret til professionel advokatbistand på det offentliges regning for at sikre en retfærdig håndtering af sagen. Når det er besluttet at foretage en tvangsfjernelse, skal barnet anbringes uden for hjemmet. Undersøgelser viser, at det er bedst for barnet at komme i pleje hos en velfungerende familie.

Hvorfor være plejefamilie?

Måske tænker I lige nu “hvorfor skulle vi blive plejeforældre?”, da I sandsynligvis er klar over, at det er en udfordrende og til tider hård opgave. Men det er samtidig en givende og værdifuld opgave, da I får mulighed for at gøre en forskel og hjælpe et barn eller et ungt menneske med at udvikle sig. Enhver plejefamilie kan skrive under på, at de gode oplevelser og øjeblikke i processen overskygger de mindre gode af slagsen.

Hvis I overvejer at blive plejefamilie, kan I hos jeres kommune få informationer, hvilke krav der stilles til jer. Ud over kravene, er det også obligatorisk at deltage i et uddannende kursus, der forbereder jer på de udfordringer og problemstillinger, I kommer til at stå overfor. Derfor skal I altså ikke lade jer afskrække af, at I ikke har erfaring på forhånd.

Bliv aflastningsfamilie

Hvis I gerne vil hjælpe udsatte børn og unge, men det virker som en for stor mundfuld at blive plejefamilie, kan I som en start blive aflastningsfamilie. Her passer I et barn hver anden eller tredje weekend og måske også i ferierne. På den måde kan I hjælpe en udsat og presset familie, men fortsat bevare jeres vante familieliv den resterende tid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here