Det er en svær beslutning at træffe, om I som par skal have et barn. Det kræver nogle overvejelser omkring jeres forhold, jeres fremtid og praktik. Er der plads, tid og overskud til et barn? Kan jeres forhold rumme det? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som I bør stille jer selv inden, I træffer beslutningen omkring familieforøgelsen. Når først beslutningen er truffet, og barnet er på vej, handler det om at gøre klar til, at barnet ankommer til familien. Der vil være nogle ting, som skal være klar, noget barsel som skal være på plads og noget familie som måske skal være med til fødslen.

Kan I ikke få børn? Hvad kan I så gøre?

Når beslutningen om at få et barn er truffet, kan det virke som en lyserød sky. Dog kan dette hurtigt falde til jorden, hvis I finder ud af, at det ikke er så let, som I gik og håbede på. Måske bliver I overrasket over, at I ikke kan få børn på den mest oplagte måde alligevel. I kan have brug for hjælp til barnløshed. Heldigvis er der gode løsninger og alternativer til dette. En af disse løsninger er en behandling af barnløshed. Her kan I starte med en uforpligtende samtale, hvor I hører om hele forløbet og kan få vished. Her prøves der at få et svar på, hvorfor det ikke lykkedes for jer. Derefter findes der en løsning, som passer til netop jer. En anden alternativ måde er adoption. Det kan være en lang og krævende proces, men I sidste ende resulterer det forhåbentligt i et dejligt barn. Et barn, som I kan give nogle trygge rammer, en familie og et hjem.

Få alle de praktiske ting gjort klar inden barnets ankomst

Lige meget om I adopterer, får hjælp via behandling eller er heldige at få barnet naturligt, kræver det nogle forberedelser op til barnets ankomst. For det første skal barnet have et værelse, som kan danne de trygge rammer i starten. Det skal indrettes med nogle fine farver, legetøj og en god seng, som barnet kan ligge i. For det andet skal I have pakket en taske, som er klar, hvis I skal ud på sygehuset i en fart. På den måde er I forberedt og skal ikke stresse i sidste øjeblik. Til sidst er der også nogle overvejelser omkring navne, som I skal have gjort jer. Det kan være, I har flere oppe og vende. Måske bliver navnet ændret, når I ser barnet. Dog er det stadigvæk godt at have snakket igennem omkring navne, så I begge har indflydelse på dette.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here