Mange familier oplever, at enten mor eller far, ikke har nær så meget tid, fordi deres arbejde fylder det meste af deres hverdag. Det kan tage hårdt på familien og specielt børnene, som er dem, det går mest udover.

Nogen jobs kræver tid væk fra familien

Der findes jobs hvor det kræver, at man er væk fra familien i længere perioder. Det kan være hårdt for hele familien, og specielt hvis der er småbørn i familien. Mange kender sikkert til, hvis der er en i familien som har lastbilkørekort, og kører det meste af Europa rundt. Personen kan derfor ikke være hjemme ved familien, og nogen gange er de ikke hjemme hele ugen. Det kan tage hårdt på en familie, og man skal være sikker på, hvad man går ind til, hvis man vælger at påtage et job, som kræver så meget tid væk fra familien. Flere selvstændige kender også til tiden væk fra familien, når arbejdet påkræver meget tid.

Få jobbet til at fungere med familien

For at få en god balance mellem familielivet og arbejdspladsen skal man have de to ting til at spille sammen, og det kan være en svær opgave. Sørg derfor altid at få hele familien med ind i beslutningen, når man skal vælge arbejdsplads, eller vil gå selvstændig. Alle kan få det til at fungere, men hele familien skal være med i beslutningen. Det kan være for selvisk, hvis man bare kræver, at familien skal følge med. Det er ikke fair for nogen, og det kan i flere tilfælde ende ud med skilsmisse. Og det behøver det slet ikke, hvis man fra start har taget familien med i beslutningen. Nogen familier kan få det til at fungere, fordi de fra start har aftalerne på plads. Der kan være tilfælde hvor moren går hjemme med børnene, og faren arbejder fuldtid, så der hele tiden er nogen hjemme ved børnene.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here