Der findes mange forskellige måder at komme af med smerter — én af dem er medicin, en anden er naturlige behandlingsformer. Det kan dog være svært at finde rundt i, hvilke der er heksekunst, og hvilke der rent faktisk dur. Akupunktur bliver egentlig kategoriseret som alternativ behandlingsform, selvom op til hvert tredje sygehus i Danmark nu tilbyder akupunktur som alternativ behandlingsform.

Akupunktur kan lindre alle smerter

Der er ikke mange grænser for, hvad akupunktur kan hjælpe imod. Faktisk kan det lindre de fleste former for smerte — hvad enten der er tale om sportsskade behandling, blødende tyktarmsbetændelse eller diskusprolaps, så er det faktisk muligt enten at lindre smerterne betragteligt eller få dem til at forsvinde.

Virkningen er mærkbar

De fleste vil opleve en effekt allerede efter første gang, de har været hos akupunktør, men i nogle tilfælde vil det komme til at tage et par behandlinger. Det kommer an på, hvor alvorlig skaden er.

Selvom der er en dokumentérbar effekt, så kan det ikke fastslås, at akupunktur virker — rent videnskabeligt i hvert fald. Derfor bliver behandlingsformen stadig betegnet som værende alternativ.

For at man vil kunne dokumentere effekten videnskabeligt, vil det kræve det, der kaldes for en dobbelt blindtest. Det er svært at udføre et sådant forsøg, da det kræver, at både patient og behandler ikke er klar over, om der bliver anvendt rigtig behandling eller placebo.

Hvor det er nemt, hvis der er tale om medicin, da man blot ikke informerer patient og behandler om, hvorvidt der er tale om placebo eller rigtig medicin, er det mere vanskeligt med akupunktur. Her kan behandleren nemlig ikke være i tvivl om, hvorvidt der behandles med rigtig akupunktur eller placebo.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here