Lige under halvdelen af alle ægteskaber i Danmark ender med en skilsmisse. Her får du de bedste råd til, hvordan du undgår at ende som et tal i skilsmissestatistikken uden at konsultere en parterapeut fra København – eller noget andet sted i landet for den sags skyld.

Årsagerne til skilsmisse er mange, og ofte handler det om skænderier, utroskab, uenighed omkring børneopdragelsen, for megen fokus på jobbet og for lidt seksuel aktivitet. Procentdelen af skilsmisser nærmer sig da også de 50. Det handler om at kunne tale åbent om problemerne og sine tanker, længsler og følelser, og her får du 4 gode råd til, hvordan du holder liv i dit parforhold.

  1. Husk at sætte grænser

Det er vigtigt, at du ikke tager dine følelser for givet. Mange er opdraget til at gøre, hvad der bliver sagt, være søde og præstere. De kan ikke tåle kritik og finder sig i alt for meget. Sæt derfor grænser for, hvornår din partner bevæger sig for langt ud over dine grænser – også selvom personen ikke er klar over det.

  1. Har I de samme behov og drømme?

Alle drømmer om fremtiden, men mange enten udsætter eller afskriver deres drømme, fordi de selv mener, at de er for krævende. Det er imidlertid ikke rigtigt, for det er vigtigt at drømme – og det er vigtigt, at man tager sig tid til at forsøge at føre sine drømme og behov ud i livet. Et parforhold bliver kun bedre af, at I deler drømme.

  1. Husk at lytte

Det kan godt være, at du ikke snakker lige så meget som din partner, men det betyder ikke, at du ikke skal lytte, når der bliver talt. Du behøver selvfølgelig ikke at have en holdning til alt, men det er vigtigt, at du giver udtryk for, at du hører, hvad han eller hun siger. Du skal også huske at sige tak, hvis din partner eksempelvis har taget opvasken. Det får din partner til at føle sig anerkendt.

  1. Giv kritik ved at rose

Det er vigtigt, at du siger noget, hvis der er noget, du ønsker at ændre. Giv kritik, hvis der er noget, du er utilfreds med – men gør det på en god måde. Lad være med at kommentere, hvorfor din partner gør eller ikke gør det ene eller andet; læg i stedet tryk på, hvor meget du elsker, når din partner gør det.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here